Δύο έδρες στην Ευρωβουλή ζητούν οι Τoυρκύπριοι, ανεξάρτητα από τη λύση του Κυπριακού

Ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου στα κατεχόμενα (και όχι μόνο) άρχισαν να επαναφέρουν το θέμα της εκπροσώπησης των Τουρκοκυπρίων, παρόλο που δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας ζητά όπως οι δύο από τις έξι θέσεις Κυπρίων ευρωβουλευτών, δοθούν στους Τουρκοκυπρίους.

Ο ηγέτης του κόμματος, Κεμάλ Οζιγκίτ, αφού είπε ότι τον Μάη του 2014 θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές, ανέφερε ότι δύο Τουρκοκύπριοι, θα πρέπει να πάρουν τις θέσεις που τους αναλογούν ως πλήρη μέλη στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Τουρκοκύπριος πολιτικός είχε συνάντηση με την αν. επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, στην οποία ανέφερε ότι οι Τ/κ είναι «εκτός του διεθνούς δικαίου» και ότι επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ. Ευχήθηκε όπως σύντομα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και είπε ότι η ΕΕ πρέπει να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε ότι οι δύο από τις έξι θέσεις Κυπρίων ευρωβουλευτών, ανήκουν στους Τ/κ αλλά τις κατέχουν Ε/κ λόγω της μη ύπαρξης λύσης στο Κυπριακό και ζήτησε όπως «το λάθος αυτό διορθωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: