O Αναστασιάδης άφησε στον αέρα το χέρι φιλίας που του έτεινε, λέγει ο Έρογλου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου είπε ότι με τη στήριξη των Τ/κ έδωσε χέρι φιλίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προσθέτοντας ότι η λύση θα γίνει πιο δύσκολη αν το χέρι φιλίας των Τ/κ παραμείνει στον αέρα.
Σε μήνυμα του για την «εβδομάδα μαρτύρων» αναφέρει ότι οι Τ/κ έφθασαν στην ελευθερία και κυριαρχία με αγώνες δείχνοντας στη διεθνή κοινότητα ότι αντιστεκόμενοι στις επιθέσεις Ε/κ που άρχισαν την 21η Δεκεμβρίου 1963 δεν θα απεμπολήσουν τα δικαιώματα τους.


Σημειώνει ότι παρόλο που πέρασαν 50 χρόνια από τότε, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. "Οι Ελληνες γείτονες μας εξακολουθούν να ονειρεύονται ότι είναι μόνοι στην διακυβέρνηση και κυριαρχία της Κύπρου προσπαθώντας να συνεχίσουν τις πολιτικές και στρατηγικές τους σύμφωνα με την νοοτροπία τους", προσθέτει.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε πως γι αυτόν το Κυπριακό πρόβλημα δεν είναι διαφορά μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά θέμα εισβολής του 1974 που επιβλήθηκε σε όλο τον λαό της Κύπρου.

"Ο Αναστασιάδης επιθυμεί όπως η ούτω καλούμενη εισβολή να τερματιστεί και η ούτω καλούμενη Κυπριακή Δημοκρατία να μετατραπεί σε ομόσπονδη Δημοκρατία της Κύπρου με μια διεθνή εκπροσώπηση, κυριαρχία και ιθαγένεια", αναφέρει ο κ. Ερογλου προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει επιστροφή για τους Τ/κ στο καθεστώς που ήταν πριν από το 1974.

"Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον τίτλο Δημοκρατία της Κύπρου που έχετε σφετεριστεί, για να φέρετε τους Τ/κ στην απομόνωση και τα εμπάργκο. Εμείς δεν σας εμπιστευόμαστε επειδή γνωρίζουμε τις πολιτικές που ακολουθήσατε τα τελευταία 50 χρόνια", συμπλήρωσε.

Είπε τέλος ότι η μόνη εγγύηση για τους Τ/κ είναι οι σχέσεις με την μητέρα πατρίδα και η συνέχιση της εγγύησης της για το ψευδοκράτος.

"Τώρα είναι η ώρα για λύση στο Κυπριακό. Οι άνθρωποί μας έχουν απηυδήσει με αυτά τα παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ότι οι Τ/κ θα βρουν σίγουρα μια διέξοδο με την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας και θα πάρουν την θέση που της αξίζει στη διεθνή κοινότητα, χωρίς υπόκλιση στην ελληνική κυπριακή κυριαρχία", καταλήγει στο μήνυμα του ο κ. Ερογλου απευθυνόμενος προς τους Ε/κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: