Αλλαγές στην ανώτατη ηγεσία του ΑΚΕΛ – Αποδομήθηκε ο Κατσουρίδης – Συνεργάτες του Χριστόφια στα πόστα εξουσίας


Ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη που έχουν προστεθεί στη Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, που περιλαμβάνει και το στοιχείο της ανατροπής. Ο Νίκος Κατσουρίδης συνεχίζει πλέον ως απλός βουλευτής του κόμματος, χωρίς οποιοδήποτε άλλο αξίωμα. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Γιώργος Λουκαϊδης θα συμμετάσχει στη Γραμματεία, ενώ έκπληξη θεωρείται και η παρουσία του Χρίστου Χριστοφίδη στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ.
Τα νέα μέλη της Γραμματείας: Νίκος Ιωάννου, Γιώργος Λουκαϊδης, Στέφανος Στεφάνου, Νεοκλής Συλικιώτης.


Τα νέα μέλη του Πολιτικού Γραφείου: Τουμάζος Τσελεπής, Γιώργος Λουκαϊδης, Χρίστος Χριστοφίδης, Γιώργος Γεωργίου (Επαρχιακός Λεμεσού) και Χρυστάλλα Αντωνίου (Επαρχιακός Λάρνακας).

Το Πολιτικό Γραφείο αποτελείται από 19 άτομα και η Γραμματεία από 7.

Ο Νίκος Κατσουρίδης, κατόπιν δικής του επιθυμίας, απαλλάγηκε και από τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, εφόσον αποδομήθηκε από τα άλλα αξιώματα που κατείχε.

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε σύνοδο στις 3 του Γενάρη, ενώ μέχρι τότε θα ασκούν τα καθήκοντα αυτά ο Άντρος Κυπριανού και ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Σταύρος Ευαγόρου.

Σε δήλωσή του ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι η διαδικασία της ανανέωσης είναι συνεχής σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των δυνατοτήτων του κόμματος, προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: