Κρύο,χιόνια, βροχές και άνεμοι μεσοβδόμαδα - Θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και θερμοκρασίες υπό το μηδέν τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τετάρτη και την Πέμπτη.
 Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Αναλυτικά η πρόβλεψη μέχρι και την προσεχή Πέμπτη.
 Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ.

 Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα στα δυτικά και βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολιοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση στα ορεινά και πιθανό και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές ελαφρές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές και δεν αποκλείεται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: