Βούλιαξε (μυστηριωδώς) στη Ρόδο το τουρκικό "Νουρ Μ" με τα πυρομαχικά για τους ισλαμιστές της Συρίας

Βούλιαξε μέσα στο λιμάνι της Ρόδου σήμερα το πρωί το τουρκικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο «Nour M», το οποίο, στις 8 Νοεμβρίου πιάστηκε στην περιοχή των Ιμίων με 55 κοντέινερ γεμάτα με πυρομαχικά των 7,62 χλστ., των 12,7 χλστ και των 14,5 χλστ., όλα για όπλα που προορίζονταν για τους ισλαμιστές της Συρίας, αφού όπως ομολόγησε ο καπετάνιος το πλοίο αν και είχε πιστοποιητικό τελικού χρήστη από την Λιβύη κατευθυνόταν στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας, όπου και θα ξεφόρτωνε τα πυρομαχικά.

Εν συνεχεία θα προωθούντο με φορτηγά στα τουρκοσυριακά σύνορα και θα παραλαμβάνονταν από τον FSA.
Το φορτίο είχε κατασχεθεί από τις Ελληνικές Αρχές γιατί ναι μεν η Λιβύη είχε δώσει πιστοποιητικό τελικού χρήστη (αυτή είναι η κάλυψη που δίνει το λιβυκό καθεστώς στα όπλα και πυρομαχικά που πάνε στους Σύρους αντάρτες) αλλά έπρεπε να έχει και πιστοποιητικό του ΟΗΕ! Άρα το λιβυκό πιστοποιητικό τελικού χρήστη ήταν ανεπαρκές...
Το πλοίο ήδη είχε κάποιο πρόβλημα, είχε ένα μικρό ρήγμα στο κύτος, όταν "βρήκε" στα Ίμια.
Το πλοίο υποτίθεται ότι βούλιαξε λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν από νωρίς το πρωί σε όλα τα Δωδεκάνησα και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις συγκοινωνίες.
Νωρίς το πρωί είχαν σπάσει (!) οι κάβοι του «Nour M» και στη συνέχεια το πλοίο βούλιαξε, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα ασφάλειας (πρόκειται για απίστευτο όγκο πυρομαχικών) και σοβαρό ενδεχόμενο ρύπανσης.
Πάντως η υπόθεση δεν φαίνεται να είναι καθαρή. Η μεταφορά των κοντέϊνερ είχε ματαιωθεί την τελευταία στιγμή και το φορτίο είχε κατασχεθεί. Κάποιοι, λέγεται, είχαν μεγάλα συμφέροντα να βουλιάξει το πλοίο για να κλείσει η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: