Χιόνα πέφτουν από το πρωί σε ημιορεινά και ορεινά - Ανεμοι και βροχές σε όλη την Κύπρο


Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή. Χιόνα πέφτουν από το πρωί σε ημιορεινά και ορεινά. Κλειστοί για την τροχαία κίνηση, λόγω της κακοκαιρίας, είναι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος. Πυκνή είναι η χιονόπτωση σε ορεινά και ημιορεινά.
Kλειστά λόγω των χονιών είναι τα σχολεία Παλαιχωρίου,  Κυπερούντας, Φαρμακά και το περιφερειακό δημοτικό σχολείο Τριμίκλινης.
Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Άμυνα, για αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που προβλέπεται να πλήξουν την Κύπρο.


Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες, η χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα παράλια και στους μείον δύο βαθμούς στα ορεινά.

Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω χιονόπτωσης οι δρόμοι Πλατρών –Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα. Ο δρόμος Αγίου Νικολάου - Pinewood, είναι επίσης κλειστός για όλα τα οχήματα.

Ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι:

- Κακοπετριάς - Πεδουλά
- Κακοπετριάς - Καρβουνά
- Πεδουλά - Προδρόμου
- Τσακκίστρας - Κύκκου - Πεδουλά
- Κάμπου - Κύκκου
- Παλαιχωρίου - Αγρού, Ασκά - Φτερικουδιού
- Άλωνας - Πλατανιστάσας, Πολύστυπου - Λαγουδερών - Φαρμακά - Καλού Χωριού.

Λόγω χιονόπτωσης και ολισθηρότητας του δρόμου, θα παραμείνει κλειστό το σχολείο του Φαρμακά. Kλειστό και το περιφερειακό δημοτικό σχολείο Τριμίκλινης.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλήση για βοήθεια, αλλά όπως δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο η εκπρόσωπος Τύπου, Λίζα Κεμιτζή, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: