Επίσημη επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αίγυπτο - Υπογράφεται συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.αναχωρεί για το Κάιρο το απόγευμα.

Θα τον συνοδεύουν ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Τάσος Τζιωνής και ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου, Νίκος Χριστοδουλίδης.


Κατά την παραμονή του στο Κάιρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Adly Mansour, και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, Hazem El-Bablawi.

Στη συνέχεια θα υπογραφτούν σημαντικές διμερείς συμφωνίες σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου του ενεργειακού, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού El-Bablawi.

Μεταξύ άλλων θα υπογραφούν συμφωνία-πλαίσιο για την κοινή αξιοποίηση των υδρογονανθρακικών πόρων στα υποθαλάσσια τεμάχια των δύο χωρών, που συνορεύουν, αεροπορική συμφωνία, μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο και συμφωνία για συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών, έρευνας και εκπαίδευσης στους τομείς των Ιατρικών και Βιοϊατρικών Επιστημών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο αύριο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: