Φενάκη η "είδηση" για επιστολή Ντράγκι για τον Διοικητή

Δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράκι να έχει ζητήσει παρέμβαση της Κομμισιόν προς την Κυπριακή Κυβέρνηση για "προστασία της ανεξαρτησίας του θεσμού του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου" διαψεύδονται από κυβερνητικές πηγές οι οποίες τις χαρακτηρίζουν "ξαναζεσταμένο φαγητό" που είχε πρωτοσερβιρισθεί αρχές του περασμένου μηνός Νοεμβρίου.


Παράλληλα, πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για δημοδιεύματα που έχουν πηγή το περιβάλλον του Διοικητή Πανίκου Δημητριάδη, που προσφάτως έθεσε σε λειτουργία σχέδιο για προβολή της εικόνας και των θέσεων του με σκοπό να ανατραπούν οι σε βάρος του εντυπώσεις.

Συναφώς Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα ίδια δημοσιεύματα για επιστολή Ντράγκι προς Κομισιόν για το θέμα του Πανίκου Δημητριάδη, υπήρξαν και στις αρχές Νοεμβρίου. Ωστόσο, επεσήμαναν ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφόρηση ότι τέτοια επιστολή έχει αποσταλεί από τον κ. Ντράγκι.

Παράλληλα, τόνισαν ότι καμία απολύτως αναφορά σε μια τέτοια επιστολή και γενικότερα καμία αναφορά για το θέμα του Διοικητή της ΚΤ δεν έγινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και το Κολέγιο Επιτρόπων.

Τα νέα δημοσιεύματα για το θέμα αυτό, είπαν οι πηγές, είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό» της προηγούμενης είδησης, και σημείωσαν πως για την Κυβέρνηση δεν υφίσταται απολύτως κανένα ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: