Λιλλήκας:«Πιθανή αλλαγή στην ισορροπία πολιτικών δυνάμεων μετά την εκλογή Νικόλα»


Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, χαιρέτισε δήλωση του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι δεν αποκλείει συνεργασία με το Κίνημα  και αναφέρθηκε σε νέα δεδομένα που αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο, ενόψει ευρωεκλογών αλλά και προσπαθειών για το Κυπριακό. Είπε ακόμη ότι  αποστέλλονται επιστολές σε ΕΔΕΚ και Οικολόγους για ενδεχόμενη συνεργασία στις ευρωεκλογές.


Κληθείς να σχολιάσει αναφορά που έκανε ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε χθεσινοβραδινή εκπομπή του  ΡΙΚ, ότι δεν αποκλείει συνεργασία με το Κίνημα, ο κ. Λιλλήκας υπενθύμισε ότι στη δήλωση που το Κίνημα είχε κάνει συγχαίροντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο, είχε ακριβώς σημειώσει αυτό το θετικό στοιχείο (για την συνεργασία) το οποίο, όπως είπε, ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος είχε εγείρει κατά την εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία στο ΔΗΚΟ.

«Εμείς το θεωρούμε πολύ σημαντικό και όσες προσπάθειες έγιναν για συνεργασία και στις προεδρικές εκλογές με την προηγούμενη ηγεσία του ΔΗΚΟ προσέκρουσαν σε άρνηση και απόρριψη, με βάση την τοποθέτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου η εκτίμηση μας είναι ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα που με καλή θέληση και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού, μπορούν να οδηγήσουν υπό κάποιες προϋποθέσεις σε ένα ευρύ μέτωπο που θα αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες δυνάμεων και το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο», σημείωσε ο κ. Λιλλήκας

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και με το ενδεχόμενο κάποιων πρωτοβουλιών στο Κυπριακό, που δεν θα κινηθούν, όπως ανέφερε, έξω από τα πλαίσια του σχεδίου Ανάν, «θα ήθελαν οι δυνάμεις οι οποίες έχουν συγκλίνουσες θέσεις στο Κυπριακό ειδικά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς».

Σε παρατήρηση ότι κάποιοι σχολιάζουν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος άργησε έξι μήνες να εκλεγεί, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αντιλαμβάνεται ότι παραπέμπουν στις προεδρικές εκλογές , προσθέτοντας ότι ο λαός αποφάσισε και τώρα πρέπει να λειτουργήσουμε στα δεδομένα που έχουν ήδη οι πολίτες καθορίσει με την ψήφο τους.

Συγκεκριμένα για τις ευρωεκλογές, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ακόμη ότι το Κίνημα σήμερα αποστέλλει επιστολή προς το Κίνημα Οικολόγων και την ΕΔΕΚ με βάση την απόφαση που πήραν τα μέλη στο εσωτερικό δημοψήφισμα για ανανέωση των προσπαθειών για επίτευξη μιας συνεργασίας/μετώπου που θα έχει περιεχόμενο και ουσία με κοινές θέσεις που θα συνδιαμορφωθούν, αλλά και με κοινές δράσεις εκεί και όπου θα υπάρχει ομοφωνία και που θα περιλαμβάνει το ενδεχόμενο κοινού ψηφοδελτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: