Απορρίπτει τις πιέσεις για άνοιγμα κεφαλαίων για την Τουρκία ο Κασουλίδης

H πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς, παγώνει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, και μεταθέτει την όποια προσπάθεια για νέες συνομιλίες για τη νέα χρονιά.
Ο Υπουργος Εξωτερικων, Ιωαννης Κασουλιδης, σε δηλώσεις του στο  Μάμμαρι, όπου παρέστη σε εκδήλωση μνήμης για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, απέδωσε στην τουρκική πλευρά προσπάθεια ελιγμών, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Αχμέτ Νταβουτογλου στα κατεχόμενα, άλλαξε τα δεδομένα και τις προθέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς.

 Αναφέρομενος στις πιέσεις που, με βάση πληροφορίες, αναμένεται να ασκήσουν Βρετανία και Σουηδία, για ξεπάγωμα δύο νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Κύπρος δεν θα προσφέρει στο πιάτο προς την Τουρκία το άνοιγμα τέτοιων κεφαλαίων, προσθέτοντας πως μια από τις ενέργειες που οφείλει να κάνει είναι και το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Τέλος, όσον αφορά τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ευρωεκλογές είπε ότι η πρόταση είναι ένας ανοικτός εκλογικός κατάλογος που θα περιλαμβάνει Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους που έχουν ταυτότητες να ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: