Αρχιεπίσκοπος: «Η δημόσια υπηρεσία να μάθει να δουλεύει» - Αισιόδοξος για την οικονομία

Αιχμές για τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας , άφησε ο Αρχιεπίσκοπος. "Θα πρέπει να μάθει να δουλεύει η δημόσια υπηρεσία και να μην κάνει ο καθένας δικό του καπετανάτο, εις βάρος της ανάπτυξης", και κάλεσε τον Πρόεδρο να βάλει τάξη.
 Αισιοδοξία ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την οικονομία του τόπου εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ότι τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά.

 Όπως είπε, κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μάθει τη δημόσια υπηρεσία να εργάζεται. «Πληρώνονται, είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν», ανέφερε ο Κύπρου Χρυσόστομος, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να κάνει «καπετανάτα», κατά την έκφρασή του και να μην εξυπηρετεί εκείνους, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ήταν σαφής, σχολιάζοντας τις προσπάθειες των τραπεζών να ανακτήσουν τα οφειλόμενα προς αυτές δάνεια. «Εκείνοι που δεν θέλουν να πληρώσουν και έχουν χρήματα να πληρώσουν, εκείνους πρέπει να τους υποχρεώσουν και αν δεν πάνε να πληρώσουν, ναί να τους πωλήσουν τα ακίνητα», τόνισε.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, θα πρέπει να δίδεται χρόνος στους απλούς πολίτες ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών.

Ο Μακαριότατος ανέφερε τέλος ότι δεν επιθυμεί να αρχίσει η διαδικασία της εκποίησης ακινήτων, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα φέρει τα πάνω κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: