Κυπρο-Αιγυπτιακή Συμφωνία για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Επίσκεψη Αναστασιάδη στο Κάιρο

Συμφωνία-πλαίσιο για την κοινή ανάπτυξη υδρογονανθρακικών πόρων που βρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής και αεροπορική συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο, υπέγραψαν Κύπρος και Αίγυπτος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Nίκου Αναστασιάδη στο Κάιρο.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Adly Mansour στο, Προεδρικό μέγαρο.
 Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Σώτο Λιασίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες,

Χαιρετίζει την υπογραφή των συμφωνιών ο ΔΗΣΥ
  Ο ΔΗΣΥ χαιρέτισε την υπογραφή διμερών συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κάιρο.
  "Ιδιαίτερα υπογραμμίζεται η σημασία της υπογραφής Συμφωνίας Συνεκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων που βρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής, που θεμελιώνει τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα", είπε.
 Προστίθεται ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας ανοίγεται ακόμα μια προοπτική στο σχεδιασμό της ενεργειακής στρατηγικής της Κύπρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: