Επεξεργασία κινήτρων για τις περιουσίες στα κατεχόμενα

Η επεξεργασία κινήτρων για Ελληνοκυπρίους που ενδιαφέρονται ή θα ενδιαφερθούν να πωλήσουν ή και να αγοράσουν ακίνητη ιδιοκτησία στις κατεχόμενες περιοχές, ήταν το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης Υπουργικής Επιτροπής. Στη μακρά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, προήδρευσε ο αρμόδιος Υπουργός Σωκράτης Χάσικος και συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου και άλλοι υπηρεσιακοί λειτουργοί.


Η Υπουργική Επιτροπή εξέτασε τρόπους, με τους οποίους το κράτος θα μπορέσει, παρά τους περιορισμούς που δημιουργεί η οικονομική κρίση, να δημιουργήσει κάποιο Ταμείο ή Τράπεζα, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες όσων διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα, προκειμένου αυτοί να μην προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους.

Ερωτηθείς σε σχέση με το ενδεχόμενο μεταφοράς του συντελεστή δόμησης, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι είναι μάλλον αδύνατο να μεταφέρουμε συντελεστή από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, αφού κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα επιδιώκεται να διορθώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: