"Αυτοπυροβολισμοί τα περί λογαριασμών στο Λονδίνο" δηλώνει ο Κρίστης Χασάπης - "Προκαλούν ζημά στην οικονομία της Κύπρου" - Στο πλευρό όσων αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους η Τρ. Κύπρου

Διαβεβαιώσεις προς τους δανειολήπτες της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι συναντούν πραγματικό πρόβλημα να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, ότι η Τράπεζα θα σταθεί στο πλευρό τους, έδωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κρίσης Χασάπης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα αυτούς που δεν πληρώνουν για στρατηγικούς λόγους ότι η Τράπεζα θα πάρει μέτρα για να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα.


Μιλώντας από τη Βουλή ο κ. Χασάπης είπε επίσης ότι η επιθυμία της Τράπεζας Κύπρου είναι τους αμέσως επόμενους μήνες να μειώσει τα δανειστικά επιτόκια, σημειώνοντας ότι τα επιτόκια της Τράπεζας Κύπρου στα στεγαστικά δάνεια είναι ήδη 1% χαμηλότερα από τις άλλες τράπεζες.

"Αυτοπυροβολούμαστε"

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για το κλείσιμο των λογαριασμών στην Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κ. Χασάπης είπε ότι αυτά ζημιώνουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία της Κύπρου.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι το κλείσιμο των λογαριασμών ουδεμία σχέση έχει με αδιαφάνεια.

«Με το θόρυβο που γίνεται για πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα είναι σαν να πυροβολούμε τους εαυτούς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χασάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: