Ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών στηρίζει την κυπριακή οικονομία

Μήνυμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας έστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα οι ξένες τράπεζες πιστεύουν στην προοπτική της χώρας.
Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, υπό τον Πρόεδρό του, Κιρίλ Ζίμαριν, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του από τα μηνύματα αισιοδοξίας που έστειλαν οι διεθνείς τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.


Στις δηλώσεις του, ο κ. Ζίμαριν, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της ρωσικής RCB, είπε ότι αν και ο Σύνδεσμος ήγειρε διάφορους προβληματισμούς και ερωτήματα, «αυτό που είναι σημαντικό να λεχθεί είναι ότι το διεθνές τραπεζικό σύστημα έχει δείξει ότι είναι σθεναρό, υγιές και βιώσιμο».

«Ο διεθνής τραπεζικός τομέας παραμένει ισχυρός και παραμένει στην Κύπρο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτό τον χρόνο, βρισκόμαστε στην Κύπρο γιατί πιστεύουμε στο μέλλον της χώρας, πιστεύουμε στη μεγάλη προοπτική της χώρας στην οποία δραστηριοποιούμαστε», είπε, σημειώνοντας ότι επιδεικνύουμε τα παραδείγματα αυτού του μέλλοντος, το οποίο θα δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη και της υπόλοιπης χώρας. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ζίμαριν απέφυγε να αναφερθεί στις ανησυχίες του Συνδέσμου, προσθέτοντας ότι αυτά αφορούν ζητήματα ανάπτυξης και είναι προβλήματα που αφορούν τον κάθε ζώντα οργανισμό. «Πιστεύω ότι τα προβλήματα που εγείραμε θα γίνουν κατανοητά, θα συζητηθούν και ελπίζω θα επιλυθούν», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ζίμαριν είπε ότι υπάρχουν περιορισμοί και στις ξένες τράπεζες διότι δεν παρέχουν υπηρεσίες σε διεθνείς πελάτες, αλλά και υπηρεσίες σε κάτοικους Κύπρου.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ  είπε ότι τα μηνύματα της συνάντησης ήταν αισιόδοξα. «Παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί στον τραπεζικό τομέα, παρά το πλήγμα που έχει δεχθεί η χώρας μας, ο τομέας των διεθνών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όχι μόνον έχει ξεπεράσει τα πλήγματα μετά από τα Eurogroup του Μαρτίου αλλά έχει επανακτήσει και τις καταθέσεις που είχε απολέσει και ίσως σήμερα είναι σε πιο ισχυρή θέση απ’ ότι πριν», είπε.

Σημείωσε ότι καμιά από τις 26 τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο δεν έχει φύγει αλλά αντίθετα δείχνουν εμπιστοσύνη στον τόπο μας και πραγματοποιούν και σε αυτή την πιο κρίσιμη χρονιά κέρδη.

Ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Ξένων Τραπεζών για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον τόπο, υποδεικνύοντας ότι είχαν την πολυτέλεια μετά τις αποφάσεις των Eurogroup να κλείσουν τα παραρτήματά τους και να παν σε μια άλλη χώρα. «Δεν το έπραξαν έδειξαν την εμπιστοσύνη στην Κύπρο, στην οικονομία, στον λαό μας», συμπλήρωσε.

«Με τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση και παρά τις δυσκολίες θα βγούμε και πάλι δυνατοί, χρειάζεται κουράγιο, υπομονή και θέληση για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: