Περαιτέρω βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο το Noέμβριο.-

Ο δείκτης εμπιστοσύνης για τις οικονομικές προοπτικές, βελτιώθηκε το Νοέμβριο στην Κύπρο για έβδομο συνεχόμενο μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν. Βελτίωση του δείκτη καταγράφηκε στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα παρέμεινε αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, καθώς και των καταναλωτών, ανήλθε το Νοέμβριο στην Ευρωζώνη στις 98,5 μονάδες από 97,7 μονάδες τον Οκτώβριο. Στο σύνολο της ΕΕ ο δείκτης αυξήθηκε στις 102,1 μονάδες από 101,7 μονάδες.

Στην Κύπρο ο δείκτης από τις 83,3 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο αυξήθηκε στις 84,6 μονάδες, ενώ το χαμηλότερο σημείο του καταγράφηκε τον Απρίλιο. Έκτοτε ο δείκτης βελτιώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο 12 μηνών.
Στην Ελλάδα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος κυμάνθηκε στις 91,2 μονάδες και παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Αναφορικά με τους επιμέρους δείκτες, στην Κύπρο καταγράφηκε βελτίωση στις υπηρεσίες (+9 μονάδες) και προσδοκίες καταναλωτών (+2,9 μονάδες), ενώ επιδεινώθηκε στις κατασκευές (-8,9 μονάδες), στη βιομηχανία (-1,2 μονάδες) και στο λιανικό εμπόριο (-1,2 μονάδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: