Ληστεία σε υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.-

Ένοπλη ληστεία διαπράχθηκε το πρωί σε υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, στη Λεμεσό, με τους δυο ληστές να αποσπούν δεκαεννέα περίπου χιλιάδες ευρώ. Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη τους.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, ήταν γύρω στις 8:40 όταν δυο πρόσωπα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και κρατούσαν ένα πιστόλι και ένα πυροβόλο όπλο τύπου G3, εισήλθαν στο υποκατάστημα της ΣΠΕ που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Μακεδονίας) και μιλώντας με κυπριακή διάλεκτο, ζήτησαν από τους πελάτες να πέσουν στο έδαφος και από τους ταμίες να γεμίσουν νάιλον σακούλι με τα χρήματα των ταμείων.

Οι ληστές, πρόσθεσε ο κ. Σωτηριάδης, χρησιμοποίησαν λεκτικές απειλές κατά της υπευθύνου του υποκαταστήματος και των πελατών, ενώ κατά τη διαφυγή τους ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με πελάτη του Συνεργατικού που εισέρχετο εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα και προς εκφοβισμό του έριξαν ένα πυροβολισμό στον αέρα, τρέποντας τον σε φυγή.
Σύμφωνα με τον κ.Σωτηριάδη, το πιστόλι που έριξε τον πυροβολισμό στο αέρα δεν αποκλείεται να είναι ψεύτικο, καθώς δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής κάποιος κάλυκας.
Οι δράστες διέφυγαν από τη σκηνή με συγκεκριμένου τύπου όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο, ενώ διερευνάται και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: