Σκάνδαλο με στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αγγλία.-

Έξι άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA) στη Βρετανία με την κατηγορία συμμετοχής σε κύκλωμα που έστηνε αγγλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι  μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές, αλλά το BBC μεταδίδει ότι κανείς εκ των τριών δε συνδέεται με επαγγελματικό σύλλογο.
Η NCA ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της επιχείρησης βρίσκεται διεθνές παράνομο συνδικάτο στοιχήματος. Η υπηρεσία συνεργάζεται με την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών και την αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι συλληφθέντες κρατούνται από την Αστυνομία στην κεντρική Αγγλία.
Οι συλλήψεις ακολούθησαν έρευνα της εφημερίδας Daily Telegraph, η οποία αποκάλυψε ότι μέλος συνδικάτου στοιχήματος από τη Σιγκαπούρη συζήτησε σε συνάντηση στο Μάντσεστερ την πιθανότητα επιρροής των αποτελεσμάτων αγώνων μικρών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου έναντι 50.000 λιρών.
Η εφημερίδα βιντεοσκόπησε τον κατηγορούμενο να λέει ότι θα πλήρωνε έναν ποδοσφαιριστή 5.000 λίρες για να πάρει κίτρινη κάρτα ως σημάδι ότι το αποτέλεσμα του αγώνα είχε στηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: