Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin στη ζωή μας.- Πληρωμές με Bitcoin θα δέχεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.-

Με Bitcoin θα μπορούν να πληρώνουν πλέον οι φοιτητές του University of Nicosia τα δίδακτρα τους και άλλα τέλη, καθιστάμενο το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που αποδέχεται το νέο ψηφιακό νόμισμα.

Την ίδια ώρα, το Πανεπιστήμιο αρχίζει από το επόμενο εξάμηνο μεταπτυχιακό σε θέματα Ψηφιακών συναλλαγών (Science Degree in Digital Currency), που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, επιχειρηματίες, κυβερνητικούς φορείς κι άλλους να κατανοήσουν τον συγκεκριμένο τομέα ο οποίος διαφαίνεται ότι σύντομα θα λειτουργεί παράλληλα με υφιστάμενα χρηματοοικονομικά συστήματα.
Ο Χρίστος Βλάχος, μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου χαρακτήρισε το ψηφιακό συνάλλαγμα ως μία δεδομένη εξέλιξη που θα οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες στο online εμπόριο, στις διεθνείς πληρωμές και γενικότερα στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Τι είναι τα bitcoins: * Είναι ένα ψηφιακό συναλλακτικό σύστημα μέσω Internet και συνεπώς υφίσταται μόνο μέσα σε ψηφιακά συστήματα, δηλαδή δεν έχει υλική υπόσταση (χαρτονομίσματα π.χ.). Τα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin φυλάσσονται στο ψηφιακό πορτοφόλι του χρήστη
* Δεν έχει κεντρικό έλεγχο και η λειτουργία του βασίζεται στην επικοινωνία των υπολογιστών μεταξύ τους, μέσω του Internet
* Όσοι υπολογιστές συνεισφέρουν την επεξεργαστική τους ισχύ στο δίκτυο του Bitcoin, δημιουργούν νομίσματα, προφυλάσσουν το δίκτυο από επιθέσεις κι ελέγχουν την ορθότητα κι εγκυρότητα των συναλλαγών που γίνονται σε αυτό (η διαδικασία αυτή είναι προαιρετική)
* Η δημιουργία των νομισμάτων είναι ελέγξιμη κι έτσι αποτρέπονται φαινόμενα όπως ο πληθωρισμός
* Η ανταλλαγή Bitcoins μεταξύ χρηστών, σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο κι αν βρίσκονται, γίνεται εύκολα με τη χρήση ενός προγράμματος
* Οι αμοιβές για τη μεταφορά Bitcoins είναι απειροελάχιστες (μικρότερες των πέντε ευρωλεπτών)
* Υπάρχουν υπηρεσίες που ανταλλάσσουν Bitcoins για άλλα νομίσματα όπως ευρώ, δολάρια, κλπ
* Οι Bitcoin συναλλαγές είναι μη αναστρέψιμες, δηλαδή αν στείλουμε νομίσματα σε ένα φίλο, δεν υπάρχει δυνατότητα ν” αναστρέψουμε τη συναλλαγή. Ο μόνος τρόπος για να λάβουμε τα νομίσματά μας πίσω, είναι να γίνει νέα συναλλαγή από τον φίλο προς εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: