Επίσκεψη μελών της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στην Κύπρο

Τριμελής αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Alain Bocquet (Δημοκρατική και Ρεπουμπλικανική Αριστερά), φθάνει σήμεραΔευτέρα στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην αντιπροσωπία συμμετέχουν οι Αντιπρόεδροι της Ομάδας Φιλίας κ.κ. Marcel Rogemont (Σοσιαλιστική Ομάδα) και Guy Geoffroy (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).
Η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γαλλίας, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου και μέλη της Ομάδας/Επιτροπής, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού Νικόλα Παπαδόπουλο και μέλη της ίδιας Επιτροπής, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, με το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.
Η αντιπροσωπία θα επισκεφθεί το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο, στη Λευκωσία, καθώς και το Δήμο Ιδαλίου, που είναι διδυμοποιημένος με την Combes-la-Ville, Δήμαρχος της οποίας είναι ο κ. Geoffroy. Κατά την επίσκεψη στο Δήμο Ιδαλίου, η αντιπροσωπία θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεόντιο Καλλένο, αλλά και με δημότες που συμμετέχουν ως εθελοντές στα πλαίσια της διδυμοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: