Οι πρώτοι μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Νεάπολις – Η τελετή αποφοίτησης.-

Η πρώτη τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.
Η μικρότερη πόλη της Ευρώπης που διαθέτει Πανεπιστήμιο, παρέδωσε στην επιστημονική και τοπική κοινότητα τους 207 Μεταπτυχιακούς πρώτους απόφοιτους που αναμένεται να στελεχώσουν όλους τους τομείς δραστηριότητας.

Στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου και πλήθος επισήμων και κοινού, οι μεταπτυχιακοί απόφοιτοι έλαβαν τα πτυχία τους σε μια σεμνή τελετή.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μιχαήλ Λεπτός , αφού συνεχάρη τους αποφοίτους για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε κάθε καλό για το μέλλον, ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια δημιουργίας του πανεπιστημιακού ιδρύματος και όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία ενός αξιόπιστου ιδρύματος παραγωγής και διάδοσης γνώσης, ενός ερευνητικού κέντρου υψηλών προδιαγραφών, ενός φορέα πολιτισμού, δημιουργίας και προσφοράς.
Καταλήγοντας ο κ Λεπτός επεσήμανε ότι σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του κοινού, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, θα συνεχίσει την πορεία του με ακόμη περισσότερους στόχους, με επέκταση και σε άλλους τομείς της γνώσης, ώστε να καταφέρει να αναδειχθεί ένα σημαντικό κέντρο έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία Liu Xinsheng, ο οποίος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης, ευχήθηκε όπως και σε αυτό τον τομέα της εκπαίδευσης να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας.
Εξέφρασε επίσης τη χαρά του που η μικρή Πάφος απέκτησε το δικό της Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και ευχήθηκε όπως μελλοντικά υπάρξει ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των Πανεπιστημίων της Κύπρου και της Κίνας.
Εξάλλου ο Αλεξέι Ρογκάι, Υπεύθυνος για Πολιτιστικά και Εκπαιδευτικά θέματα στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Κύπρο, στο χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους της Ρωσικής πρεσβείας, χαιρέτησε όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές της εκδήλωσης αλλά έδωσε και τα συγχαρητήρια τόσο στους απόφοιτους όσο και στους γονείς τους, γιατί – όπως είπε-, το κατόρθωμα το πέτυχαν μαζί με τα παιδιά τους.
Στο χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Ηλίας Ντινένης και απευθυνόμενος στα πρώτα μέλη της διαφαινόμενης οικογένειας των αποφοίτων του Νεάπολις είπε « θα έχετε πάντοτε ένα ειδικό ρόλο στην ιστορία του Πανεπιστημίου και στις καρδιές μας, γιατί εμπιστευτήκατε ένα νέο Πανεπιστήμιο για την επιτέλεση ίσως του πιο δύσκολου ακαδημαϊκού ρόλου, να πάρουμε απλούς
απόφοιτους Πανεπιστημίου και να τους αναγάγουμε σε εξειδικευμένους επιστήμονες, με υψηλότερο επίπεδο γνώσης και ερευνητικές ικανότητες».
Στην τελετή αποφοίτησης παρέστη και η Βαρώνη Μπέτυ Μπουθρόιτ.
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Σοπράνο Χαρίκλεια Στρούθου , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νεόφυτου Ευαγγέλου. Στο πιάνο ήταν ο Νεόφυτος Ευαγγέλου, και στο βιολοντσέλο ο Μάριος Στυλιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: