Θεοχάρους: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας παγιδεύει την Κύπρο

«Ο Ντάουνερ εξελίσσεται σε κυρίαρχο του παιχνιδιού»

Σε δήλωση της για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Green Tree η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Χριστόφιας δε σεβάστηκε ούτε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για τα τρία ΟΧΙ, ούτε την ετυμηγορία του λαού επί του σχεδίου Ανάν».

Μετά από το πέρας της διαδικασίας στο Green Tree της Νέας Υόρκης αναφέρει η κα Θεοχάρους, επισημαίνω ότι οι συνομιλίες σημαδεύονται από παταγώδη αποτυχία και δημιουργούν κινδύνους για την Κυπριακή Δημοκρατία και τους Έλληνες της Κύπρου. Στη δήλωση του ΓΓ των Ην. Εθνών διαπιστώνεται αλλαγή της συμπεφωνημένης διαδικασίας και επιβολή ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων. Παράλληλα ο απαράδεκτα μεροληπτικός υπέρ των Τούρκων Αλεξάντερ Ντάουνερ εξελίσσεται σε κυρίαρχο του παιχνιδιού, αφού επί τη βάσει της δικής του έκθεσης περί το τέλος Μαρτίου, θα έχει τη δυνατότητα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν να συγκαλέσει πολυμερή διάσκεψη στο τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου, και εν πάση περιπτώσει, πριν από την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Υπενθυμίζω ότι η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για την σύγκληση πολυμερούς προνοούσε συμφωνία επί των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού και συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ουχί συνεννόηση. 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δε σεβάστηκε ούτε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για τα τρία ΟΧΙ, ούτε την ετυμηγορία του λαού επί του σχεδίου Ανάν. Δυστυχώς μας οδηγεί σε περιπέτειες και η Κυπριακή Δημοκρατία απειλείται με διάλυση, ενώ επανέρχεται το σχέδιο ΑΝΑΝ σε μια πολύ χειρότερη μορφή εκείνης που απέρριψε συντριπτικά ο Λαός. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας παγιδεύτηκε και μαζί παγίδευσε και την Κύπρο. 

Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε πως βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας, γι' αυτό έστω και την υστάτη, τα κόμματα οφείλουν να αφαιρέσουν από τον Πρόεδρο Χριστόφια την πολιτική νομιμοποίηση να μας δεσμεύει, διότι δεν απολαμβάνει της στήριξης της πλειοψηφίας του λαού και διότι δεν είναι συνεπής με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

1 σχόλιο:

Kyriacos Pantazi είπε...

Τον κ. Ντάουνερ πρέπει να τον πετάξουν έξω τώρα ! Φτάνει αυτή η ανοχή . Είναι γ…ο τουρκόφιλος και έχει συμφέροντα !!!! Τι κάνει η αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα; Από λόγια ο κόσμος σας βαρέθηκε είναι ώρα των έργων !Ξυπνάτε πριν μας ξεπουλήσουν και μάλιστα με υπογραφή του κόμματος του λαού !