Η Noble Energy εβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι αρχίζει δουλειά

Συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας στην εκμετάλλευση

Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν οι εργασίες γεώτρησης για εντοπισμό κοιτασμάτων υποθαλάσσιου πλούτου στην περιοχή της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της, Rodney Cook, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, που κράτησε περίπου τριάντα λεπτά , ο κ. Κουκ ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επικείμενες εργασίες γεώτρησης που αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο στο τέλος αυτού του χρόνου.


Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε με ανυπομονησία αυτή την ευκαιρία και τα οφέλη που θα έχει για την Κύπρο».

Ο κ. Κουκ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξη της Κυβέρνησής του για τις ενέργειες που γίνονται και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την οικονομική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και τη διμερή συνεργασία σε αυτό το επίπεδο.

«Ελπίζουμε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα στο τέλος αυτού του χρόνου», συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση αν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των εργασιών ανόρυξης, περιορίστηκε να πει ότι στόχος μας είναι σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα –γεωτρύπανο για την άντληση του φυσικού αερίου θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες εργασίες στο Ισραήλ.

Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχουν συγκεκριμένα ευρήματα, απάντησε ότι οι πληροφορίες και τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά.

Επεσήμανε ότι οι εργασίες στα κοιτάσματα πάντα εμπεριέχουν κάποιο ρίσκο, όμως τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και «βασικά ενέκρινε και ευχαρίστησε και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα συνεργασία και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι «αναλάβαμε και οι δύο πλευρές να προχωρήσουμε σταθερά, γρήγορα για τη συμπλήρωση των εργασιών με ένα τρόπο υπεύθυνο και σύμφωνα πάντα με το συμβόλαιο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου αν στο τραπέζι, πέραν της εξόρυξης των δικών μας κοιτασμάτων ήταν και οι σχεδιασμοί για το θέμα του φυσικού αερίου, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «όλα είναι στο τραπέζι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: