Εγκρίθηκε από το Eurogroup η δόση των 186 εκ. δολλαρίων - Εύσημα στην Κυβέρνηση από τους εταίρους

Πράσινο φως για εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης της Κύπρου, συνολικού ύψους 186 εκατ. ευρώ, άναψε το Eurogroup στη χθεσινοβραδυνή συνεδρία του. Τα 100 εκατ. ευρώ θα εκταμιευθούν από τον ESM και τα 86 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση διήρκεσε μόλις 20 λεπτά, αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της Λευκωσίας και απονεμήθηκαν εύσημα στην κυπριακή κυβέρνηση, με επίκεντρο κυρίως τον οδικό χάρτη για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε δηλώσεις τους αργότερα το βράδυ σχετικά με τη συνεδρία ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασαν ικανοποίηση και συγχάρηκαν στην Κυπριακή Κυβέρνηση για την προσπάθεια που καταβάλλει για εφαρμογή των προνοιών του Μνημονίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τις Βρυξέλλες, η εκταμίευση των 100 εκατ. ευρώ από τον ESM θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΔΝΤ, το οποίο θα αποφασίσει για την αποδέσμευση των 86 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: