Ο Εγκεμέν Μπαγίς είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στην Ελλάδα – Μεσολάβησε να πωληθούν τέσσερις νησιωτικές μαρίνες στον τουρκικό ΄Ομιλο Dogus

Πληροφορίες στην Αθήνα αποκαλύπτουν ότι οι βρώμικες μπίζνες του Εγκεμέν Μπαγίς είχαν επεκταθεί και στην Ελλάδα, μάλιστα τον συνδέουν με τις πωλήσεις τεσσάρων μαρινών σε ελληνικά νησιά σε τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο.
Συναφές άρθρο της Αθηναϊκής ιστοσελίδας Defence Net, υπό τον τίτλο «Οι βρώμικες μπίζνες Μπαγίς στην Ελλάδα – Το βαποράκι του ομίλου Dogus», αναφέρει τα εξής συγκλονιστικά για τις δραστηριότητες του Εγκεμέν Μπαγίς στην Ελλάδα.
                           
«Ο παραιτηθείς λόγω του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία τις δύο τελευταίες ημέρες   υπουργός επί  ευρωπαϊκών υποθέσεων Egemen Bagis είναι ο άνθρωπος  ο οποίος είχε αναλάβει τα τέσσερα τουλάχιστον τελευταία χρόνια να ανοίξει τα ελληνικά «κανάλια» στον όμιλο Dogus (ο οποίος ελέγχεται από τον Τούρκο μεγιστάνα Ferit Sahenk) κατ΄ εντολή  του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού R.T. Erdogan.
Αυτό ουσιαστικά συνάγεται από τα «έργα και τις ημέρες» του E. Bagis στην Ελλάδα και τις πολλές επισκέψεις του (Νοέμβριος 2009, Οκτώβριος 2010, Μάιος 2011, Ιανουάριος 2012, Οκτώβριος 2013) ιδιωτικές οι περισσότερες) όπου εκτός του γεγονότος ότι αλώνιζε κυριολεκτικά τη δυτική Θράκη -εξυπηρετώντας τα σχέδια του τουρκικού προξενείου, στο περιθώριο αυτό των επισκέψεών του είχε και συναντήσεις με διάφορους κύκλους οικονομικούς και πολιτικούς εντός της χώρας.
.Λόγω της ιδιότητάς  του ο Ε. Bagis  αλλά και λόγω της υποτελούς πολιτικής των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Σ. Σαμαρά είχε μετατρέψει την Αθήνα σε «δεύτερο σπίτι» του κατά κανόνα με ιδιωτικές επισκέψεις και συναντήσεις  με Έλληνες υπουργούς και υφυπουργούς του κύκλου των οικονομικών υπουργείων.
Σε αυτούς ο E.; Bagis  προωθούσε βάσει εντολών βέβαια τον όμιλο Dogus ως τον πλέον αξιόπιστο εταίρο για επενδύσεις στην Ελλάδα!
Να σημειωθεί βέβαια πως ο τουρκικός όμιλος DOGUS Holding A.S, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία με απολήξεις σε όλα τα κλιμάκια του τουρκικού κρατικοού μηχανισμού και του τουρκικού “βαθέως” κράτους, μέρος του οποίου βέβαια αποτελεί και ο E. Bagis.
Το ερώτημα βέβαια είναι πως απλά τους συναντούσε ή ακολουθούσαν και τα «βαλιτσάκια» κάτι που θεωρούμε απόλυτα βέβαιο από την στιγμή, και όπως αποκαλύπτεται στην Τουρκία, αυτή ήταν η δουλειά του Τούρκου υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων: Δηλαδή να συλλέγει και να μοιράζει «βαλιτσάκια» με δολάρια και ευρώ κάνοντας ουσιαστικά τον ενδιάμεσο σε διάφορες «μπίζνες».
Κατά αυτόν ακριβώς τον τρόπο κατέληξαν στον όμιλο Dogus Holding A.S τέσσερις μαρίνες σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Πελοπόννησο όπως βέβαια και ο Αστέρας.
Δεν θέλουμε φυσικά να προσάψουμε καμία κατηγορία, καταλήγει το άρθρο του  Defence Net, αλλά πριν κλείσει η αγοραπωλησία του Αστέρα, ο Bagis είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ τον Οκτώβριο του 2013 συναντήθηκε με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και ένα στέλεχος του υπουργειου Ανάπτυξης. Τα στοιχεία που έχουμε είναι ακλόνητα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: