Στην αντεπίθεση οι Developers – Άδικη η στοχοποίηση τους, λέγουν

Για άδικη στοχοποίηση του τομέα των επιχειρήσεων ανάπτυξης γης κάνει λόγο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τα ποσά τα οποία χρωστούν οι Developers στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, εξαπολύει πυρά προς τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των εταιρειών, κάτω από δύσκολες συνθήκες έχουν καταβάλει το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Παράλληλα αναφέρει ότι παρόλο που στον κατάλογο που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τύπο, περιλαμβάνονται ημικρατικοί οργανισμοί, ξενοδοχειακές, τουριστικές και εργοληπτικές επιχειρήσεις, εντούτοις έγινε «άδικη στοχοποίηση».
«Ίσως ακόμη, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί και πόσους φόρους εισέπραξε το κράτος το 2013 από τις πωλήσεις ακινήτων που πέτυχαν οι εταιρείες του κλάδου μας, επίσης μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ως αποτέλεσμα της έντονης δραστηριοποίησής τους σε νέες αγορές και την προσέλκυση εκατοντάδων αγοραστών ακινήτων από το εξωτερικό. Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι τα χρήματα που εισέρρευσαν στην οικονομία από αλλοδαπούς αγοραστές ακινήτων και ξένους επενδυτές υπερβαίνουν τα €500 εκατ.. Από αυτά, τουλάχιστον €100 εκατ. αφορούν φόρους προς το κράτος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται επίσης ότι εάν θέλουμε γρήγορη επανεκκίνηση, τότε ο τομέας της ανάπτυξης γης θα πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να έρθει φρέσκο χρήμα ενισχύοντας τα έσοδα του κράτους και την απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: