Cyta: "Εμφανιζόμενοι ως 'Ειδικοί' στα ΜΜΕ σπρώχνουν στο ξεπούλημα του Οργανισμού"

Για ανακρίβειες και αυθαίρετες εκτιμήσεις της αξίας του οργανισμού κάνει λόγο η διεύθυνση της Cyta σε ανακοίνωση της.

Στην ανακοίνωσή της η Διεύθυνση της Cyta αναφέρει ότι «προβάλλονται ανακρίβειες και γίνονται αυθαίρετες εκτιμήσεις για την αξία του Οργανισμού, με το σκεπτικό η πώλησή του, να αποσβέσει το χρέος μας στους δανειστές μας και να μας απεγκλωβίσει από τις πρόνοιες του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις».


Προσθέτει ότι «την ίδια ώρα, η αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα που επέδειξε η Διεύθυνση, για να μην εμπλακεί στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, έχει εκληφθεί, από κάποιους, ως αδυναμία, την οποία εκμεταλλεύονται στην προώθηση αυθαίρετων προσεγγίσεων και απόψεων».

Η Cyta αναφέρει ότι «τους τελευταίους μήνες άτομα που προβάλλονται ως ειδικοί στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και των τηλεπικοινωνιών κατακλύζουν καθημερινά τα ΜΜΕ και καταθέτουν δημόσια τις απόψεις τους για τη Cyta και το καθεστώς της».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «όλοι αυτοί, καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα, αν με τις τοποθετήσεις τους συμβάλλουν στη σωστή, υπό τις περιστάσεις, εξέλιξη των διαδικασιών ή αν, άθελα ή ηθελημένα, σπρώχνουν στο ‘ξεπούλημα’ του Οργανισμού».

Η Cyta ζητεί «να απαντήσουν, επίσης, γιατί, στις προσπάθειες να βρουν επιχειρήματα υπέρ της ιδιωτικοποίησης, σπιλώνουν, χωρίς αιδώ και φειδώ, το όνομα και την προσφορά ενός ιστορικού Οργανισμού».

«Αυτές  τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα» αναφέρει η Cyta.

Σημειώνει ότι «για να προχωρήσει ο όποιος οδικός χάρτης, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης γνώση του τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ιδιομορφιών της Cyta, αυτό όμως που δυστυχώς παρατηρείται σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται στα ΜΜΕ, είναι η απουσία επιστημονικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας για όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Από την πλευρά της πάντως η Κυβέρνηση, διά στόματος Χρήστου Στυλιανίδη αναφέρει ότι η φιλολογία για ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα κάνοντας λόγο για λαϊκισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: