Προσπαθεί να τα γυρίσει ο Ερογλου: "Αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η τ/κή πλευρά θέλει λύση με δύο ανεξάρτητα κράτη" αναφέρει γραπτή ανακοίνωση της "προεδρίας" του ψυδοκράτους..-



Η "προεδρία" του ψευδοκράτους δηλώνει ότι είναι πεποίθηση των Τουρκοκυπρίων πως είναι καιρός να αρχίσουν διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού χωρίς προϋποθέσεις και ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το "παράθυρο ευκαιρίας" χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Σε γραπτή δήλωση που κυκλοφόρησε στα κατεχόμενα από τη λεγόμενη προεδρία, εκφράζεται η προσδοκία ότι και η ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει "παρόμοια εποικοδομητική και με στόχο την αποτελεσματικότητα, προσέγγιση".


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "ο ισχυρισμός των Ελληνοκυπρίων ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει λύση με δυο ανεξάρτητα κράτη είναι αβάσιμος" και οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν λύση στη βάση της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας".

Από την "προεδρία" του ψευδοκράτους διατυπώνεται, επίσης, ο ισχυρισμός ότι "η ελληνοκυπριακή πλευρά μπλοκάρει τη διαδικασία έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος, με το να προσπαθεί να αλλάξει τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: