Τουρκία: Τέσσερις υπουργοί σε σκάνδαλο διαφθοράς - Ανάμεσα τους και ο... Μπαγίς

Κωνσταντινούπολη: Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις στην Τουρκία  για το σκάνδαλο διαφθοράς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπόριο χρυσού και δωροδοκία, στο οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εμπλέκονται, όχι μόνον υιοί υπουργών, αλλά και τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν, ανάμεσά τους και ο Εγκεμέν Μπαγίς.
Η αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα εφόδους στην Κωνσταντινούπολη και συνέλαβε τουλάχιστον 18 άτομα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες, ενώ ερεύνησε τα γραφεία της κρατικής Halkbank στην Αγκυρα

Οι αποκαλύψεις έρχονται η μία με την άλλη, αναγκάζοντας τον κ. Ερντογάν να αναφερθεί εμμέσως στο θέμα λέγοντας από το Ικόνιο: «εάν κάποιοι έχουν όπλα και κανόνια ή είναι δολοπλόκοι, κι εμείς έχουμε το Θεό μαζί μας»! «Δήλωση αμηχανίας», όπως την χαρακτήριζαν στην Άγκυρα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η σχετική εισαγγελική έρευνα πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα και ότι ακόμη ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν δεν ενημερώθηκε σχετικά μετά τις προσαγωγές.

Η εφημερίδα Ραντικάλ στην ιστοσελίδα της υποστηρίζει ότι ο φάκελος σχετίζεται με τέσσερις υπουργούς: τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μουαμέρ Γκιουλέρ, τον υπουργό Οικονομίας κ. Ζαφέρ Τσαγλανιάν ( ήταν αυτός που ειρωνευόταν τους Κυπρίους για την οικονομική τραγωδία), τον υπουργό Πολεοδομίας κ. Ερντογάν Μπαϊρακτάρ καθώς και τον πιο προβεβλημένο υπουργό για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπεύθυνο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη κ. Εγκεμέν Μπαγίς.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας δείχνουν ότι ενδέχεται να σημειώθηκαν ατασθαλίες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της (την οποία αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης») γράφει επίσης ότι μόλις ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα θα ζητηθεί από την εθνοσυνέλευση ή άρση της ασυλίας των εν λόγω υπουργών.

Έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση, με τις συνεχείς αποκαλύψεις, φαίνεται, όπως επισημαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι πρόκειται για εξέλιξη στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του θρησκευτικού τάγματος του Φετχουλάχ Γκιουλέν. Το τάγμα αυτό έχει διεισδύσει σε σημαντικό βαθμό στο χώρο της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: