Έτοιμη να συνεχίσει τις προσπάθειες η Λευκωσία

Η Λευκωσία παραμένει έτοιμη για συνεχίσει στις προσπάθειες για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος τα οποία θα ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τη βάση των διαπραγματεύσεων. Ταυτόχρονα αναμένει τις επόμενες κινήσεις από τα ΗΕ αναφορικά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την αδιάλλακτη στάση της Τουρκικής πλευράς.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για κάποια τουρκική πρόταση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε κείμενο. Εάν πάρουμε το κείμενο θα εξετάσουμε τη διατύπωση του για να δούμε κατά ποσό συνάδει με το πνεύμα και τη θέση της Ε/Κ μια και μόνη κυριαρχία θέση την οποία ενστερνίζεται και ο διεθνής παράγοντας.

Πιστεύουμε τόνισε ότι ο διεθνής παράγοντας έχει σοβαρό ρόλο να διαδραματίσει στην όλη προσπάθεια.

Στο μεταξύ σύμφωνα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ των ΗΕ καθώς και με τον Έλληνα ομόλογο του Ευάγγελο Βενιζέλο με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις. Δυο σημεία αναφορικά με την κυριαρχία πρόσθεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τουρκική πλευρά στην αντιπρόταση που έδωσε στον Αλεξάντερ Νταουνερ για να τη μεταφέρει στην Ε/Κ πλευρά.

Στο πρώτο σύμφωνα με τον Τ/Κ Τύπο γίνεται αναφορά σε μια κυριαρχία η οποία να πηγάζει από τους Ε/Κ και τους Τ/Κ και στο δεύτερο ότι η μια κοινότητα δεν θα μπορεί να έχει την κυριαρχία της άλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: