Τέρμα στα μέτρα λιτότητας – Παλλαϊκό μήνυμα σε Κυβέρνηση και Τρόικα

Ηχηρό μήνυμα κατά των μέτρων λιτότητας απηύθυναν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι πολίτες προς την Κυβέρνηση, αλλά και προς την Τρόικα.
Το πρωί βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με πανό και φωνάζοντας συνθήματα.  Οι εκπρόσωποι πέραν των 20 οργανώσεων απηύθυναν χαιρετισμούς στο προαύλιο του Υπουργείου Οικονομικών όπου έγινε ανάγνωση ψηφίσματος το οποίο διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην παγκύπρια κινητοποίηση συμμετείχαν  πάνω από 20 εργατικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις. Το παρόν τους έδωσαν πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι.
Με το σύνθημα η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί, οι εργαζόμενοι πορεύθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου επέδωσαν ψήφισμα κατά των μέτρων λιτότητας.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν  την αγωνία και αγανάκτηση τους για το καθεστώς λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα. Διαμαρτυρήθηκαν  για την ανεργία, τη φτώχεια και τη μιζέρια που επικρατεί.
Η ΟΕΛΜΕΚ δεν έλαβε μέρος στην παγκύπρια κινητοποίηση.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, σε  έκτακτη συνεδρία του το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιου της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε την αποχώρηση της Οργάνωσής της από την κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: