Ο Χιονιάς συνεχίζεται - Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι δεκάδων ορεινών χωριών – Βελτίωση από το Σάββατο

Βαρυχειμωνιά και σήμερα, με τσουχτερό κρύο, χιόνια, βροχές και ισχυρούς ανέμους. Χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση είναι πιθανόν να σημειωθεί σήμερα και σε χαμηλέςπεριοχές.
Αποκλεισμένα παραμένουν δεκάδες χωριά λόγω της βαριάς χιονόπτωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο, πολλοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι και αδιάβατοι. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους είναι 50 εκατοστά και στην κορυφή 70 εκατοστά. Σημειώθηκαν εξάλλου και πολλές διακοπές ρεύματος.

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες
Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες διακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε περίπτωση που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο να τηρούν χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα.

Επίσης, προτρέπει το κοινό, πριν οποιαδήποτε διακίνηση του, να συμβουλεύεται τις Αστυνομικές Ανακοινώσεις, αναφορικά με το οδικό δίκτυο. Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στη διεύθυνση www.police.gov.cy, στη σελίδα της Αστυνομίας στο facebook (Facebook.com/cypruspolice) και στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter (twitter.com/Cyprus_Police).
Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση είναι πιθανόν να σημειωθεί και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα παράλια και στους μείον δύο βαθμούς στα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά, ενώ σταδιακά αναμένεται βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: