Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ με 51.12%- Συγχαρητήρια, αλλά και πικρία από τον Καρογιάν

 
Χέρι φιλίας και συνεργασίας στον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν έτεινε ο Νικόλας Παπαδόπολος μετά την ανακήρυξή του στη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος Φύτο Κωνσταντίνου, εν μέσω πανηγυρισμών από δεκάδες υποστηρικτές του.

 Σε σύνολο 24.734 έγκυρων ψηφοδελτίων, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έλαβε 12.460 ψήφους ή ποσοστό 51,12% και ο Μάριος Καρογιάν 11.914 ψήφους ή 48,88%.


«Σε αυτή την προεκλογική λέχθηκαν πολλά. Όσα λέχθηκαν διαγράφονται», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Τείνω χέρι φιλίας και συνεργασίας στον συναγωνιστή Μάριο Καρογιάν, σε όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που θέλουν να βοηθήσουν έτσι ώστε αυτό το τιμημένο κόμμα να συνεχίσει να υπηρετεί την Κύπρο και το λαό της».

 Ανέφερε ότι «είναι πολύ περισσότερα εκείνα που μας ενώνουν από εκείνα που μας χωρίζουν», σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε ούτε Παπαδοπουλικοί, ούτε Καρογιανικοί ούτε Κυπριανικοί, ούτε Τασσικοί, θα είμαστε πάντα Δηκοϊκοί».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «απόψε μίλησε ο Δηκοϊκός κόσμος και τον άκουσε ολόκληρη η Κύπρος».

Σήμερα, συνέχισε, ξεκινά μια νέα μέρα.

 «Ενωμένοι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε θετικά, να επιλύσουμε τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τον τόπο και το λαό μας. Θα συμβάλουμε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού όπως κάνουμε πάντα», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

 Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι αυτό το κόμμα που πέτυχε θαύματα στο παρελθόν θα ξαναπετύχει θαύματα και σήμερα, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 Είπε ακόμη ότι το κόμμα θα συνεχίσει τους αγώνες των εμπνευστών, των ιδρυτών του, «τους αγώνες του Μακαρίου, του Σπύρου και του Τάσσου», προσθέτοντας ότι το κόμμα θα δώσει τα πάντα για να βγάλει τη χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα και για να απελευθερώσει την πατρίδα.

 Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τις 25.000 μέλη του κόμματος που ψήφισαν στις εκλογές και συμμετείχαν στις δημοκρατικές διαδικασίες, λέγοντας ότι «η συμμετοχή σας έδωσε την ευκαιρία στη βάση του κόμματος να μιλήσει».

 «Αυτή η συμμετοχή είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την ενότητα μεταξύ ηγεσίας και βάσης», τόνισε.

 Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους εθελοντές που βοήθησαν στις εκλογές, το επιτελείο του, αλλά και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει, όπως είπε, τις δυσκολίες και «είχαμε μια καθόλα δημοκρατική διαδικασία».

Συγχαρητήρια Καρογιάν

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν συνεχάρη τα ξημερώματα της Δευτέρας τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Σε δηλώσεις μετά την ανακήρυξη του κ. Παπαδόπουλου σε Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «ως στρατιώτης του ΔΗΚΟ θα συνεχίσω να πράττω το καθήκον μου όπως έμαθα σε όλη μου τη διαδρομή και σε όλη μου τη ζωή».

«Παρόλο ότι έχω κάθε λόγο να διαφωνώ και να αμφισβητώ την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις τις οποίες έχουμε υποβάλει, παρόλο ότι έχω κάθε λόγο να διαφωνώ με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία, ιδιαίτερα στην Πάφο, με μια σειρά ενστάσεις τις οποίες έχουμε υποβάλει όχι μόνο σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες που απορρίφθηκαν από την Επιτροπή, εντούτοις η κομματική νομιμότητα μου, η αγάπη μου προς το κόμμα, η αφοσίωσή μου προς τους αγώνες και τις αρχές αυτού του κόμματος αλλά και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον για την ενότητα και τη συνοχή του ΔΗΚΟ, για την οποία πάλεψα για χρόνια πολλά, η δική μου δημοκρατική αξιοπρέπεια αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπουν να διευρύνω τις πληγές στο ΔΗΚΟ», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Καρογιάν εξέφρασε ικανοποίηση και ευαρέσκεια γιατί χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΔΗΚΟ συμμετείχαν «σε αυτή τη μεγάλη ευρεία εκλογική διαδικασία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η πολιτική και που η απαξίωση της πολιτικής είναι διαδεδομένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: