Η Βουλή ενέκρινε 30 εκ. για Κυπριακές Αερογραμμές – «Να τα πληρώσει η Τουρκία»

Με αίτημα από τους Βουλευτές Δημήτρη Συλλούρη και Νίκο Νικολαϊδη να απαιτηθούν από την Τουρκία οι ζημιές που επωμίζονται οι Κυπριακές Αερογραμμές λόγω του εμπάργκο που επιβάλλει η Τουρκία στη χρήση του εναερίου χώρου της και των χωρικών της υδάτων από κυπριακά αεροσκάφη και πλοία, ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων συμπληρωματικός Προϋπολογισμός του 2012, ύψους 30,1 εκ. για κάλυψη μέρους των ζημιών που υπέστησαν οι ΚΑ λόγω της απαγόρευσης.


Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι το κόστος για την Κυπριακή Δημοκρατία που καλείται να επωμιστεί ζημιές που υπέστησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από την Τουρκία, πρέπει να διεκδικηθεί από την Τουρκία ή τουλάχιστον να παρουσιαστεί ενώπιον της ΕΕ.

Ο κ. Συλλούρης είπε επίσης ότι τα 30,1  εκατομμύρια, που πληρώνει η Κυπριακή Δημοκρατίας δεν πρέπει ως θέμα να μένει στο εσωτερικό της Κύπρου.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης, αφού ανέφερε ότι συμφωνεί με τον κ. Συλλούρη ότι οι ζημιές πρέπει να διεκδικηθούν, παρατήρησε ότι το κόστος για τις Κυπριακές Αερογραμμές είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που ψηφίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: