Στη Βουλή οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για αποκοπή στο 13ο μισθό

Κατατέθηκαν το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων από το ΚΣ ΕΔΕΚ δύο προτάσεις νόμου για συνεισφορά των υπαλλήλων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα από τον 13ο μισθό του 2013 για να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά τις εορτές των Χριστουγέννων.
Την κατάθεση των προτάσεων νόμου σήμερα, ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα.


Οι δύο προτάσεις νόμου αφορούν αντίστοιχα την κλιμακωτή συνεισφορά από το 13ο μισθό, τη 13η σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και το 13ο μισθό και τη 13η σύνταξη των εργαζομένων και των αυτοτελώς εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Με βάση τις προτάσεις νόμου, μέχρι 2.500 ευρώ δεν θα υπάρξει συνεισφορά. Για κάθε ευρώ από 2.501 μέχρι 3.500 ευρώ η συνεισφορά θα είναι 2,5%, για κάθε ευρώ από 3.501 έως 4.500 ευρώ η αποκοπή θα είναι 3% και για κάθε ευρώ από 4.501 και άνω θα είναι 3,5%.

Ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι το ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και θα δοθεί μέσω των Υπουργείων Οικονομικών και Υπουργείων Εργασίας σε μακροχρόνια άνεργους και άλλες κατηγορίες αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουν τα ελάχιστα απαραίτητα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: