Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με ομάδα Υπουργών στις Βρυξέλλες.- Στο Κολέγιο των Επιτρόπων οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία.-

Συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την οποία θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους Επιτρόπους για το Κυπριακό, ενώ θα συζητηθούν και θέματα οικονομίας.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί νωρίς το πρωί της 26ης Νοεμβρίου για τις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, για να συμμετάσχει σε συνάντηση με το Κολέγιο Επιτρόπων, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.


Κατά τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει το Κολέγιο των Επιτρόπων για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλει για έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με προοπτική κατάληξης και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, περιφερειακά ζητήματα, οικονομίας, ενέργειας και νεανικής απασχόλησης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση τόσο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι όσο και με τον κ. Μπαρόσο.

Στις 28 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου, θα μεταβεί στη Λιθουανία, όπου θα παραστεί στη Σύνοδο της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της 30ής Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: