ΑΚΕΛ: «Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Αναστασιάδη».-

To AKEΛ με ανακοίνωσή του καλεί την πολιτική ζωή του τόπου όπως ανοίξει τους λογαριασμούς της προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια.
Το Κόμμα, θεωρεί ότι θα πρέπει τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατέχουν ανώτατα κομματικά και πολιτειακά αξιώματα να συνδράμουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες που θα ενισχύουν τη διαφάνεια ως προς την περιουσιακή κατάσταση των ίδιων και των συζύγων τους.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επαναλαμβάνεται η πρόταση που κατέθεσε ήδη δημόσια ο Γ.Γ. της Κ.Ε του Κόμματος μας.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί καθώς και το σύνολο των πολιτικών αρχηγών να δώσουν στη δημοσιότητα την εξέλιξη των περιουσιακών τους στοιχείων, για τα τελευταία 5 χρόνια. Επίσης να ανοίξουν του τραπεζικούς τους λογαριασμούς (τόσο των ιδίων όσο και των συζύγων τους) για έλεγχο από ένα ανεξάρτητα θεσμό της πολιτείας. Είτε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, είτε τον Γενικό Εισαγγελέα, είτε την Γενική Ελέγκτρια".
Η κατάθεση των περιουσιακών στοιχείων, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, θα πρέπει να γίνει με βάση τη μεθοδολογία και τα πρότυπα που ορίζουν οι φορολογικές αρχές του κράτους.
Το κόμμα, ευελπιστεί στη θετική ανταπόκριση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων για άμεση υλοποίηση του πιο πάνω μέτρου, ώστε να γίνει, υποστηρίζει, ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην πολιτική και τα πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: