Ετοιμάζονται για απεργιακά μέτρα οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία.-

Επισπεύδουν τις διαδικασίες λήψης δυναμικών κινητοποιήσεων οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσηλευτηρίων, μετά από πληροφορίες ότι η απόφαση για κατάργηση και μείωση των επιδομάτων τους θα τύχει ελέγχου από την Τρόικα και η Βουλή θα κληθεί να την εγκρίνει. Τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε Γενική Συνέλευση τους αύριο Παρασκευή, στη Λευκωσία.

Χθες δόθηκε συνέχεια στις τοπικές συνελεύσεις που πραγματοποιεί ο Κλάδος του Γενικού Νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι νοσηλευτές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την απόφαση για κατάργηση των επιδομάτων τους τις Κυριακές, τις αργίες και τα απογεύματα και για περαιτέρω μείωση των επιδομάτων νυχτερινής βάρδιας.
Ο Πρόεδρος της κλαδικής των νοσηλευτών Πρόδρομος Αργυρίδης, υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια εμπλοκής της Τρόικας, ώστε να δικαιολογηθεί η έγκριση στη Βουλή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ διαμήνυσε ότι οι αντοχές και οι ανοχές των νοσηλευτών έχουν εξαντληθεί και προειδοποίησε με δυναμικά μέτρα.
Την Παρασκευή θα δοθεί συνέχεια στις συνελεύσεις των νοσηλευτών, στο Μακάρειο και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και θα ακολουθήσει ψηφοφορία για να αποφασιστεί κατά πόσο εξουσιοδοτείται η γραμματεία του κλάδου να λάβει συγκεκριμένα απεργιακά ή άλλα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: