«Δύναμη και επιτυχείς επιλογές» εύχεται στον Αναστασιάδη η Μέρκελ


Και μήνυμα  στήριξης από τον Πρόεδρο της Γερμανίας.-
«Καλή επιτυχία, δύναμη και επιτυχείς επιλογές» εύχεται η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του.
 
Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά της προς τον κ. Αναστασιάδη, στην ελληνική γλώσσα, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Γερμανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, η κ. Μέρκελ συγχαίρει το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιτυχία του στις εκλογές.
 
«Για τα μελλοντικά σας καθήκοντα και για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, ειδικά στον τομέα της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής σάς εύχομαι καλή επιτυχία, δύναμη και επιτυχείς επιλογές», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.
«Χαίρομαι για την επικείμενη στενή και βασισμένη στην εμπιστοσύνη συνεργασία», αναφέρει καταλήγοντας η Γερμανίδα Καγκελάριος.
 
Ο Γερμανός Πρόεδρος 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, διαβεβαίωσε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν την Κύπρο σε έξοδο από τη "σοβαρή της οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση».  
 
 Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε τη Δευτέρα στον κ. Αναστασιάδη, ο Γερμανός Πρόεδρος τον συγχαίρει για την εκλογή του, προσθέτοντας ότι η Γερμανία και η Κύπρος απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες στενές και φιλικές σχέσεις, που αποτελούν μια καλή βάση για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.  
Επιπλέον, τονίζει ότι «αναλαμβάνετε σε μια στιγμή κατά την οποία η Ευρώπη και η χώρα σας αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις".  
 
Συγχαρητήρια Σουλτς 
Συγχαρητήρια εξέφρασε στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
 
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, είπε «συγχαίρω τον κ. Αναστασιάδη για την νίκη του στις Προεδρικές εκλογές».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Schulz ανέφερε ότι η «Κύπρος αντιμετωπίζει σήμερα δύσκολες προκλήσεις, σημαντικές τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις για την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή, τις σχέσεις με την Τουρκία και την κατάσταση των δύο μερών του νησιού."
 
Επικοινωνία Κάμερον-Αναστασιάδη 
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη το βράδυ της Κυριακής για τον συγχαρεί για την εκλογική του επιτυχία και για να πει ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά μαζί του τους επόμενους μήνες επί των κοινών προτεραιοτήτων, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
 
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, προσθέτει η δήλωση, ευχαρίστησε το Βρετανό Πρωθυπουργό για το θερμό μήνυμα στήριξης και ανέφερε ότι προσβλέπει σε συνάντηση μαζί του σύντομα για να συζητήσουν τη συνεργασία τους.
Συγχαρητήρια από την Ελλάδα 
 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος της Ελλάδας Κάρολος Παπούλιας, κατά την οποία τον συγχάρηκε για την εκλογή του.
 
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με την οποία συγχαρητήρια στον κ. Αναστασιάδη έδωσαν επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης.
 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς  και συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του το βράδυ της Κυριακής.
 
Με τον εκλεγέντα πρόεδρο της Δημοκρατίας επικοινώνησαν επίσης για να τον συγχαρούν, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, καθώς και η σύζυγος του πρώην Προέδρου της  Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, Μιμή Κυπριανού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: