Καρογιάν: Βασική επιδίωξη η Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας


Βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, εκφράζοντας την καλή διάθεση που υπήρχε και υπάρχει εκ μέρους του ΔΗΚΟ για δημιουργία ενός ισχυρού κυβερνητικού σχήματος που θα πάρει τον τόπο μπροστά.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος των γραφείων του ΔΗΣΥ,  μετά από συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν είπε πως σήμερα έγινε μια ανταλλαγή απόψεων γύρω από το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης.
«Εγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο, είδαμε με ποιους τρόπους θα χειριστούμε τα πράγματα τις επόμενες ώρες, γιατί, όπως προεκλογικά είχαμε πει, θα υπάρξει κάλεσμα προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης συνθηκών για Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», είπε, και πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος θα πάρει κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
 
Ερωτηθείς προς ποια κατεύθυνση έγιναν οι πρωτοβουλίες του Νίκου Αναστασιάδη για δημιουργία Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, ο κ. Καρογιάν είπε προς τις πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούν να ασπάζονται το πρόγραμμα που έχουν διαμορφώσει ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.
 
Σε ερώτηση κατά πόσον δόθηκαν από πλευράς ΔΗΚΟ ονόματα προσώπων που θα μπορούσαν να υπουργοποιηθούν, ο κ. Καρογιάν είπε πως δεν μπήκαν σε αυτή την διαδικασία. Και δεν μπήκαν, πρόσθεσε απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ούτε και στη διαδικασία για το ποια υπουργεία θα πάρουν τα κόμματα.
 
Ερωτηθείς αν υπάρχει αρκετός χρόνος για διαβουλεύσεις, ο κ. Καρογιάν απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως όταν υπάρχει καλή θέληση, δημιουργικό πνεύμα και κοινή έγνοια και επιδίωξη για να διαμορφωθούν συνθήκες ώστε να πάει ο τόπος μπροστά και να υπάρξει ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα, «θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι το οποίο να είναι δύσκολο, φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση, και από εμάς υπήρχε και υπάρχει».
 
Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα έχει ξανά συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν είπε πως υπάρχει συνεχής επαφή, καθώς πέραν από τις συναντήσεις υπάρχουν και τηλεφωνικές επαφές.
 
Ο κ. Καρογιάν είπε πως η βασική φιλοσοφία και νοοτροπία που επικρατεί είναι πως δεν πρόκειται για μια διαδικασία κατανομής θώκων. «Το βασικό είναι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να υπάρξει συνέργια και συνεργασία όσο το δυνατό πιο πολλών. Αρα, λοιπόν, αν υπάρχει η βούληση και η διάθεση όλα τα άλλα έπονται», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: