Ο αρχιεπίσκοπος τα λέει στους Γερμανούς – Συνέντευξη στο Στερν


Mην κάνουν τους Άγιους οι Ευρωπαίοι, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern. Για το ξέπλυμα δηλώνει ότι οι Ρώσοι φέρνουν νόμιμα τα λεφτά τους στην Κύπρο και ότι εάν χρειαστεί θα μεταβεί στη Μόσχα να συναντήσει τον Πούτιν.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το «μαύρο χρήμα» σε κυπριακό έδαφος, ο Αρχιεπίσκοπος απαντά χαρακτηριστικά: «Ας μην κάνουν τους Άγιους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Δεν μπορώ να γνωρίζω πού μπορεί να βρίσκεται εδώ το μαύρο χρήμα… Καλύτερα ρωτήστε τον κ. Σόιμπλε…» 
 
Συγκρίνοντας μάλιστα την πορεία της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας, ο Χρυσόστομος επισημαίνει ότι η Κύπρος δεν βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. «Οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ινδοί επενδύουν στην Κύπρο. Υπάρχουν βέβαια και οι off-shore εταιρίες που φέρνουν κάποια έσοδα στο κράτος», ενώ προσθέτει ότι «οι Ρώσοι φέρνουν εδώ τα λεφτά τους για ασφάλεια, και για τη χαμηλή φορολόγηση. Αυτό είναι νόμιμο, και θα παραμείνει ως έχει».
 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, και ερωτώμενος για το εάν φοβάται μία φυγή των ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος είναι ξεκάθαρος: «Η Εκκλησία μας δε θα το επιτρέψει αυτό. Είμαι άλλωστε πεπεισμένος ότι το Κρεμλίνο θα μας βοηθήσει σε περίπτωση που μας γυρίσει την πλάτη η Ε.Ε. Εάν χρειαστεί θα πάω και μόνος μου στη Μόσχα για να συναντήσω τον Πρόεδρο Πούτιν.Οι σχέσεις μας με το Κρεμλίνο είναι άριστες». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: