Δίκη Μαρί: Αναστάτωση στο Υπουργείο Άμυνας μετά την έκρηξη

Ο φάκελος Μοncegkorsk στάληκε στο σπίτι του Υπουργού.- Άλλοι επτά μάρτυρες κατέθεσαν χθες.-

Αναστάτωση δημιουργήθηκε   στο Υπουργείο Άμυνας, λίγο μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί και τα τηλεφωνήματα μεταξύ των εμπλεκομένων πήραν φωτιά. Ο φάκελος με το περιεχόμενο της αλληλογραφίας σε ό,τι αφορούσε το φορτίο του πλοίου Monchegorsk άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να καταλήξει τελικά, στον Κώστα Παπακώστα, στο σπίτι του, κατέθεσαν μάρτυρες, κατά τη διαδικασία της Τρίτης, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.


  Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν εφτά συνολικά μάρτυρες κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο φάκελος που περιείχε την αλληλογραφία και αφορούσε το φορτίο του πλοίου Μοncegkorsk, άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να παραδοθεί τελικά στον τέως Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα. Οι στρατιωτικοί, Έλενα Δημητρίου και Παναγιώτα Μιχαήλ, κατέθεσαν ότι νωρίς το πρωί με τηλεφωνικές οδηγίες του προϊσταμένου τους αντισυνταγματάρχη Γιώργου Γεωργίου εντόπισαν το φάκελο, τον οποίο στη συνέχεια παρέδωσαν στον επισμηναγό του ΥΠ.ΑΜΥ Σίμο Ζαμπά.

Όπως κατέθεσε ο επισμηναγός, στη συνέχεια και πάλι ο αντι/ρχης Γεωργίου του έδωσε οδηγίες χωρίς να του αναφέρει οτιδήποτε για την έκρηξη, να μεταφέρει το φάκελο της αλλολογραφίας, στην οικία του ΥΠ.ΑΜ. Όταν παρέλαβε το φάκελο, τηλεφώνησε στον αντι/ρχη, ο οποίος τον οδήγησε έξω από οικία στην Αγλαντζιά και τον παρέλαβε ό ίδιος.

Επίσης, η στρατιωτικός Γαβριέλλα Ανδρέου, η οποία υπηρετούσε το επιτελικό γραφείο του ΥΠ.ΑΜ κατέθεσε ότι της ζητήθηκαν φωτοτυπίες του περιεχομένου 2 φακέλων από τον ταγματάρχη Ανδρέα Σταύρου και ότι η διαδικασία γινόταν υπό την επίβλεψη του Γ.Δ ΥΠ.ΑΜ Χρήστου Μαλικκίδη. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με την μάρτυρα, κράτησε και το πρωτότυπο περιεχόμενο των φακέλων. Η διαδικασία κράτησε μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με τη μάρτυρα η οποία όμως ξεκαθάρισε ότι κατά τη διαδικασία δεν είδε κανένα α παραποιεί ή να αλλοιώνει έγγραφα.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατέθεσαν επίσης η πυροσβέστης Τασούλλα Χατζηχάννα, ιδιαιτέρα του υπό διαθεσιμότητα διευθυντή της Π.Υ. Ανδρέα Νικολάου και 4ου κατηγορούμενου, ο Ιλαρχος, Νίκος Ροδοσθένους, ο οποίος διέθεσε πυροσβεστικό όχημα της Ε.Φ που βρισκόταν στη μονάδα του, μετά από οδηγίες του Αρχηγού ΓΕΕΦ, στη διοίκηση της Ναυτικής Βάσης, καθώς και ο επιλοχίας Αναστάσιος Καζαντζίδης, ο οποίος κλήθηκε από την Ε.Φ, στην επιθεώρηση της 6ης Ιουλίου, για να φωτογραφίσει το διογκωμένο εμπορευματοκιβώτιο.

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: