Έρογλου: «Λάθος η αναστολή των διαπραγματεύσεων»

Να συνεχισθούν, λέγει, αλλά με τους δικούς του όρους.-
Κρίσιμη για τις εξελίξεις η συνάντηση του κατοχικού ηγέτη με τον Ντάουνερ την Παρασκευή 

Η αναστολή των διαπραγματεύσεων δεν είναι σωστή ενέργεια, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου λέγοντας ότι μετά τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και αφού ενημερωθεί για τις απόψεις του ΓΓ του ΟΗΕ θα λάβει αποφάσεις.


Σε δηλώσεις του χθες  κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο λεγόμενο προεδρικό και ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια για το Κυπριακό, ο κ. Ερογλου είπε ότι δεν θα ήθελε να προβεί σε σχόλια πριν τη συνάντησή του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ. Κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία το περασμένο Σάββατο με τον Μπαν Γκι-μουν, πρόσθεσε, εξέφρασε τις σκέψεις του, αλλά ο ΓΓ δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Εάν οι διαπραγματεύσεις ανασταλούν, είπε, σημαίνει ότι θα μείνουν για μετά τον Φεβρουάριο του 2013 και τις προεδρικές εκλογές και πως θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο. ''Εάν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και πάλι, πρέπει σ' εκείνο το τραπέζι να μπουν και οι δικοί μας όροι''.

Με την υφιστάμενη νοοτροπία χίλια χρόνια θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις χωρίς αποτέλεσμα, πρόσθεσε ο κ. Ερογλου, λέγοντας ότι ''και 100 χρόνια ακόμα αν συνεχιστούν, η ε/κ πλευρά δεν θα έχει καμιά δυσκολία. Αλλά για εμάς υπάρχει φυσιολογικά μια ανησυχία στο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις χωρίς μια συμφωνία''.

Επανέλαβε ότι τα λεγόμενα εμπάργκο συνεχίζονται και ανέφερε ότι ''για τον λόγο αυτό θεωρούμε και εμείς ότι στο νέο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να υπάρξουν και οι δικοί μας όροι''. Στο μυαλό μας υπάρχει κάθε πιθανό σενάριο, κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: