Οικολόγοι: Αλλόκοτες οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις διώξεις

Σε ανακοίνωσή του τοΚίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει ότι δεν κατανοεί τις αντιδράσεις των κομμάτων έναντι της δίωξης των πρώην υπουργών για την τραγωδία στο Μαρί. 
Αφού όλες οι πολιτικές δυνάμεις,προσθέτει, ζητούσαν να τιμωρηθούν οι ένοχοι, γιατί δεν αφήνεται η δικαιοσύνη να πάρει το δρόμο της; Άλλωστε δίωξη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και καταδίκη. 

Οι Οικολόγοι καλούν  τα κόμματα να αφήσουν τις άκαιρες και ανακόλουθες αντιδράσεις και να ζητήσουν την διερεύνηση όλου του φάσματος των ποινικών ευθυνών.

Όσοι μιλούν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Εδώ μιλούμε για πολιτικές πράξεις που οδήγησαν σε απώλεια ζωών. Αυτό το θλιβερό περιστατικό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων, είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων που οδήγησαν σε εγκλήματα και αξιόποινες πράξεις. Επιτέλους οι πολιτικοί ας καταλάβουν ότι δεν είναι μία κάστα ανθρώπων με περισσότερα δικαιώματα από τους κοινούς θνητούς. 

Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών και για τον ίδιο τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι η άρση της ασυλίας του Προέδρου και ο έλεγχος των ποινικών του ευθυνών, αποτελεί κοινωνική ανάγκη που οδηγεί στη δημοκρατική εξυγίανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: