Π. Πολυβίου: «Το έργο μου δεν επηρεάζεται από καμιά κριτική»

Απάντηση σε δημοσιεύματα και σχόλια κομμάτων
Η Ερευνητική Επιτροπή για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'' στο Μαρί, όπως δηλώνει με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Πόλυς Πολυβίου, θα συνεχίσει την εργασία της, σύμφωνα με το Νόμο και με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχει τεθεί ενώπιόν της, χωρίς να επηρεάζεται από οποιαδήποτε κριτική, αμφισβήτηση ή δήλωση, πολιτική, δημοσιογραφική, ή άλλη''.

''Είμαι αποφασισμένος'', τονίζει ο κ. Πολυβίου, ''να ετοιμάσω και να υποβάλω ένα αξιόπιστο, αμερόληπτο και πλήρες πόρισμα, όπως αναμένει το Υπουργικό Συμβούλιο, οι συγγενείς των θυμάτων και το σύνολο των πολιτών''.

Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Πολυβίου τονίζει πως ''αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία δήλωση'' στην οποία προβαίνει και ότι η επόμενη δήλωσή του θα γίνει, όταν θα ενημερώσει τον Τύπο για την πρόθεσή του να υποβάλει το πόρισμά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργικό Συμβούλιο, ''εκτός φυσικά'', προσθέτει, ''εάν κρίνω ότι θα πρέπει να παρουσιασθούν ενώπιόν μου, σε δημόσια ακρόαση, περαιτέρω μάρτυρες''.

''Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία ανακοίνωση στην οποία προβαίνω, αναφορικά με τις συνεχείς δηλώσεις, ερωτήματα και αμφισβητήσεις που εγείρονται και προβάλλονται αναφορικά με το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, είτε από πολιτικά πρόσωπα, είτε από δημοσιογράφους, είτε από άλλους'', αναφέρει ο κ. Πολυβίου.

''Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση, επίκριση, ή κριτική'', δηλώνει ο κ. Πολυβίου, ''ουδόλως με επηρεάζει και το έργο που μου ανατέθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο είναι να προχωρήσω με την ετοιμασία και υποβολή πορίσματος, σύμφωνα με τους όρους εντολής που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας''.
''Παρά τον σημαντικό όγκο εργασίας που αντιμετωπίζω'', συνεχίζει, ''ελπίζω ότι το πόρισμα θα ετοιμασθεί και θα παραδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, όπως δήλωσα από την αρχή''.

''Εκδηλα'', αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πολυβίου, ''το πόρισμα δεν έχει ακόμα ετοιμασθεί, καθ' ότι οι δημόσιες ακροάσεις έληξαν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011''.

''Το πόρισμα'', συνεχίζει, ''θα ετοιμασθεί από εμένα και για αυτό θα ευθύνομαι εγώ ο ίδιος, κατ' αποκλειστικότητα, όπως ήδη έχω δηλώσει επανειλημμένα''.
''Ουδεμία διαρροή ή πληροφόρηση τρίτων έγινε, είτε από τους συνεργάτες μου, είτε από εμένα, είτε σχετικά με το υπό ετοιμασία πόρισμα, ή αναφορικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα'', δηλώνει ο κ. Πολυβίου.

''Ουδείς μπορεί να μιλά εκ μέρους της Επιτροπής, εκτός από εμένα τον ίδιο'', τονίζει ο κ. Πολυβίου.

''Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, οι εκπρόσωποι των κομμάτων κάνουν τη δική τους δουλειά και το ίδιο θα κάνω και εγώ'', επαναλαμβάνει ο κ. Πολυβίου.
''Το δικό μου καθήκον'', προσθέτει, ''είναι η υποβολή πορίσματος σύμφωνα με τους όρους εντολής που καθορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο''.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ti ginete telos panton me avti tin ipothesi? Tha afisoume tin epitropi na kanei ti douleia tis? Pote tha sovareftoume? Pios telos panton kanei koumanto se afto ton topo? Mipos oi exo xeroun perissotera? To thema einai aplo. Se afti tin kivernisi kanenas den enimeronei ton allo kai kanenas den enimeronetai, kanenas den mila ston allo, kanenas den fteei, oloi einai tsakkomenoi metaxi tous.Hriazete allo sholio?