Νέες απειλές Αγκυρας και Ερογλου για το φυσικό αέριο

Η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» σε χθεσινό δημοσίευμα τυς γράφει ότι οι Ε/κ, παρά τις προειδοποιήσεις της Αγκυρας, αρνούνται να υπαναχωρήσουν από την απόφασή τους να ξεκινήσουν θαλάσσιες γεωτρήσεις και η εταιρεία Noble Energy Inc. θα ξεκινήσει θαλάσσια γεώτρηση φυσικού αερίου στην περιοχή Block 12, την 1η Οκτωβρίου.


Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ισχυρίστηκε πως δεν είναι νόμιμες οι γεωτρήσεις σε περιοχές αμφισβητούμενες διεθνώς και χαρακτήρισε τις εξελίξεις «μη φυσιολογικές».

Η «Χαμπέρ Τουρκ» αναφέρεται στις δηλώσεις Γιλντίζ με τον τίτλο «Οι έρευνες πετρελαίου δεν είναι νόμιμες».

H «Τούρκιγιε» αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», για τις γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο στην Κύπρο με τον τίτλο « Οι Ε/κ θα προβούν σε εξόρυξη φυσικού αερίου στην Μεσόγειο».

Η «Ταράφ» αναφέρεται στο ίδιο θέμα και έχει τίτλο «Γεωτρήσεις στην Μεσόγειο για φυσικό αέριο».

Η «Χιουριέτ» έχει τίτλο «Οι Ε/κ κινητοποιούνται τον Οκτώβριο για πετρέλαιο στην Μεσόγειο» ενώ η «Γενί Σαφάκ» έχει τον τίτλο: «Η ε/κ διοίκηση ανοίγεται στη Μεσόγειο».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Ακσάμ» με τον τίτλο «Οι Ε/κ θα αναζητήσουν φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο την 1η Οκτωβρίου» ενώ η «Χιουριέτ» έχει τίτλο «Δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνει η νότια Κύπρος».

Οεν τω μεταξύ ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κάλεσε την ε/κ πλευρά να μην προχωρήσει στην εξόρυξη φυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, το ψευδοκράτος και η Τουρκία έχουν λόγο για τα αποθέματα.

Οπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Ερογλου είπε ότι οι φυσικοί πόροι στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου δεν ανήκουν μόνο στους Ελληνοκύπριους και πως το ψευδοκράτος και η Τουρκία έχουν λόγο.

«Η ε/κ πλευρά δεν πρέπει να προχωρήσει με αυτή την κίνηση» είπε και πρόσθεσε πως αν οι Ελληνοκύπριοι προχωρήσουν στην εξόρυξη φυσικού αερίου τότε θα αποκτήσουν "ακόμα ένα πονοκέφαλο", κατά την έκφραση του.
 

1 σχόλιο:

AGab είπε...

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χάνει τις ευκαιρίες, τη μιά μετά την άλλη. Ο ερντογάν, ο Νταβούτογλου, ο Μπαγίς, ο ένας μετά τον άλλο, τις τελευταίες ημέρες του έδωσαν την ευκαιρία να ξυπνήσει και να επαναφέρει το Κυπριακό στη σωστή του βάση, που δεν αυτή που συμφώνησε με τον ομοϊδεάτη του (Τούρκο όμως), Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αλλά "η κατοχή μέρους της Κύπρου,κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την Τουρκία- υποψήφιας για ένταξη".
Επι τέλους κ. Χριστόφια βγες από τον ιδεολογικό λήθαργο και δες την πραγματικότητα. Δεν έχεις άλλα περιθώρια να σώσεις την υστεροφημία σου. Σώσε την μαζύ με την Κύπρο!