Εκλογές στο ΔΗΚΟ - Συνωστισμός στα εκλογικά κέντρα - Η ώρα της αλήθειας για Μάριο και Νικόλα

Στις κάλπες προσέρχονται από τις εννέα το πρωί οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ για την ανάδειξη νέου Προέδρου, ο οποίος θα κληθεί να συγκεράσει τις διαφορετικές σχολές σκέψης και να επουλώσει τις πληγές του προεκλογικού αγώνα.
Πρόκειται για την πλέον αμφίρροπη μάχη του κόμματος από την ίδρυσή του. Η  σημερινή εκλογική διαδικασία είναι κομβικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του ΔΗΚΟ, στην προοπτική επιτέλεσης του κρίσιμου πολιτικού του ρόλου, μέσα στις οδυνηρές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και των εθνικών αδιεξόδων.


Κύριο διακύβευμα είναι η σφυρηλάτηση της ενότητας και της συστράτευσης. Υποψήφιοι είναι ο νυν Πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν και ο μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος του κόμματος και νυν βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Οι δύο μονομάχοι ανέβασαν τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων στις κάλπες.

Οι κάλπες άνοιξαν με 20λεπτη καθυστέρηση γύρω στις 9.20. Οι δικαιούχοι ψηφοφόροι, που αριθμούν τις 38 χιλιάδες,  δικαιούνται να ψηφίσουν μέχρι τις 6.00 μ.μ.
Εκτός ανατροπής και συγκλονιστικού απροόπτου γύρω στις 21.00 μ.μ. θα γνωστοποιηθεί το όνομα, εκείνου που θα ηγηθεί του ΔΗΚΟ, στην επόμενη θητεία.

Στο εκλογικό κέντρο του Χίλτον Παρκ ψήφισε γύρω στις 9.50 ο Νικόλας Παπαδόπουλος και στις 12.00 ο Μάριος Καρογιάν.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα στη Λευκωσία, υπήρξε από την έναρξη της ψηφοοφρίας αθρόα, σε σημείο που πολλοί περίμεναν περισσότερο από μια ώρα για να ψηφίσουν.Μάλιστα, ακυρώθηκε η διακοπή  για μεσημέρι.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα εκλογικά κέντρα και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της εκλογής Φύτος Κωνσταντίνου μέχρι τις εννέα το βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: