Sοκολατούχο γάλα στους μαθητές aπό 2 Δεκεμβρίου.-

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τονίζει ότι η εφαρμογή της απόφασης για παροχή σοκολατούχου γάλακτος στους μαθητές των δημόσιων σχολείων που χρήζουν βοήθειας ορίστηκε για τις 2 Δεκεμβρίου 2013.
Αφού διευκρινίζει ότι η εταιρεία Χαραλαμπίδης-Κρίστης θα παρέχει καθημερινά 3.000 δωρεάν γαλατάκια και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα επιχορηγεί τα γαλατάκια για τους υπόλοιπους μαθητές που χρειάζονται στήριξη όσον αφορά το πρόγευμά τους, συστήνει προς κάθε κατεύθυνση, όπως «προτού προβαίνουν σε δηλώσεις για σκοπούς εντυπωσιασμού, να φροντίζουν να ενημερώνονται υπεύθυνα για τόσο λεπτά και ευαίσθητα θέματα».

 Σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει επίσης ότι «από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα έγιναν συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες για επίλυσή του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με κάθε διακριτικότητα και με πλήρη σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ατόμου».
 Προσθέτει ότι οι διευθυντές/διευθύντριες των δημόσιων σχολείων των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που θα ακολουθείται με σχετική επείγουσα εγκύκλιο, η οποία αναρτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2013..
 Καταλήγοντας το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει ευχαριστίες προς όλους τους φορείς (εκπαιδευτικούς, γονείς, κυλικειάρχες, ιδιωτικούς οργανισμούς) που με τη συμβολή του καθενός χωριστά το Υπουργείο είναι σε θέση να υλοποιήσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: