Καταγγέλει το ΑΚΕΛ το Δήμαρχο Γερμασόγειας

Σε  καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου Γερμασόγειας προέβη η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ και τα μέλη του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος.

Οι καταγγελίες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κυριάκο Ξυδιά, έχουν ήδη υποβληθεί στα αρμόδια σώματα του κράτους και σχετίζονται με υπέρβαση εξουσίας, κακοδιαχείριση και μη χρηστή διοίκηση.

Συγκεκριμένα, όπως κατάγγειλε ο κ. Ξυδιάς σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Γαβριηλίδης “προέβη στην παράτυπη αλλαγή ζώνης” στη διοικητική περιοχή του Δήμου Γερμασόγειας.
«Η όλη υπόθεση από στοιχεία που κατέχουμε δείχνει καθαρά πως έγιναν ένα σωρό παρατυπίες τόσο από το δήμαρχο, ο οποίος να σημειωθεί έχει λειτουργήσει για ακόμα μία φορά πίσω από τις πλάτες του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από κρατικούς λειτουργούς», ανέφερε.
Επίσης, ο υπεύθυνος της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφερε ότι ο κ. Γαβριηλίδης προβαίνει στο παράνομο σβήσιμο εξώδικων καταγγελιών για καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς, αποστερώντας σημαντικά έσοδα από το ήδη προβληματικό ταμείο του Δήμου, ενώ τον κατηγόρησε ότι πληρώνεται επιπρόσθετα για την εκτέλεση πολιτικών γάμων. Πράγμα, το οποίο ο κ. Ξυδιάς χαρακτήρισε παράνομο.
«Παρόλο που γνωρίζει πως αυτό εμπίπτει στα καθήκοντα του, στην ουσία διπλοπληρώνεται», είπε.
Επιπλέον, ο κ. Ξυδιάς ανέφερε ότι «ο Δήμαρχος με προσωπικές του ενέργειες και φυσικά ως συνήθως πίσω από τις πλάτες του Δημοτικού Συμβουλίου, απέσυρε τελευταία στιγμή από το δικαστήριο καταγγελία την οποία είχε καταχωρήσει το κράτος εναντίον συγκεκριμένης εταιρείας».
«Συγκεκριμένα, απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας βεβαίωνε -ψευδώς- το δικαστήριο πως η συγκεκριμένη εταιρεία είχε συμμορφωθεί πλήρως. Το ότι ο δήμαρχος είπε ψέματα τεκμηριώνεται πλήρως από τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας», είπε.
Τέλος, ο κ. Ξυδιάς επανέφερε το θέμα “παράνομης ύδρευσης” της κατοικίας του Δημάρχου, λέγοντας πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμεί ποινική δίωξη εναντίον του και γι αυτό θα πρέπει ο Δήμαρχος να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Στις  καταγγελίες εναντίον του απάντησε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Ανδρέας Γαβριηλίδης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ και ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης Κυριάκος Ξυδιάς “ψεύδονται”.

«Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσπαθεί να με εκθέτει στον κόσμο. Επανειλημμένα σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έχω απαντήσει σε όλες τις απορίες τους», είπε.

«Το ότι υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον μου ότι έκλεβα νερό στο σπίτι μου, αυτή τη στιγμή δεν έχω οποιαδήποτε ποινική δίωξη εναντίον μου και αν υπάρξει οτιδήποτε εναντίον μου θα αποδειχθεί στο δικαστήριο», ανέφερε.

Συνεχίζοντας είπε ότι “ο κ. Ξυδιάς ή οποιασδήποτε δεν έχει κανένα δικαίωμα να με αναγκάσουν να παραιτηθώ από Δήμαρχος Γερμασογειας” διότι “εμένα με εξέλεξε η πλειοψηφία των δημοτών με ποσοστό 68%» .

Όσον αφορά την εμπλοκή του σε καταγγελία για εστιατόριο, ο κ. Γαβριηλίδης ανέφερε  ότι το έπραξε γιατί πρόθεση κάθε Δημάρχου είναι να βοηθά αυτά τα υποστατικά.
«Τού δώσαμε (του εστιάτορα) το περιθώριο για να συμμορφωθεί, αλλά δυστυχώς δεν το έπραξε και προβήκαμε σε καταγγελίες εναντίον του ιδιοκτήτη”, είπε.
Σε ό,τι αφορά τη διαγραφή εξώδικων, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας είπε ότι δεν προβαίνει ο ίδιος σε σβήσιμο εξώδικων, “αλλά μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διαγράφονται εξώδικα σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις”, ενώ σε σχέση με την τέλεση πολιτικών γάμων έχει δώσει οδηγίες να κατανέμεται ισότιμα σε όλα τα μέλη του συμβουλίου η τέλεση πολιτικών γάμων.
«Εάν ο κ. Ξυδιας θέλει να εκλεγεί Δήμαρχος Γερμασόγειας, ύστερα από τρία χρόνια λήγει η θητεία μου” και «ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα», ανέφερε τέλος ο κ. Γαβριηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: