Ο Παύλος Κοντίδης πήρε Αργυρό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ομάν.- «Η πρόκληση τώρα είναι μεγαλύτερη»-

Ο Παύλος Κοντίδης συγκαταλέγεται πλέον στους αθλητές Παγκόσμιας εμβέλειας στην ιστιοπλοΐα. Είναι κάτι που το καταμαρτυρούν οι αριθμοί. Αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012. Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF) στο Τσινγνκτάο της Κίνας, τον Οκτώβριο του 2013. Και τώρα, άλλο αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Standard Ανδρών στο Ομάν, αποδεικνύοντας ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Ο Παύλος Κοντίδης επέστρεψε θριαμβευτής στην Κύπρο.
Μιλώντας για το νέο του μετάλλιο που κέρδισε ανέφερε: «Νιώθω πολύ χαρούμενος, είναι τεράστια η ικανοποίηση. Ήταν ένα μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή μου και το ήθελα πολύ. Έφτασα πάρα πολύ κοντά στο χρυσό μετάλλιο ήθελα α γευτώ αυτή τη γεύση. Ήθελα να κερδίσω των Βραζιλιάνο αθλητή που επέστρεφε μετά από κάποια χρόνια στην αγωνιστική δράση. Είχε κερδίσει οκτώ Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τώρα τα έκανε εννέα. Θα προσπαθήσω να τον σταματήσω την επόμενη φορά». Για το ότι είναι θετικό το γεγονός ότι παραμένει σε ψηλά επίπεδο είπε: «Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για ένα αθλητή όταν βγει στην κορυφή να μπορεί να παραμείνει εκεί. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι δύσκολο να βγει στην κορυφή αλλά είναι πιο δύσκολο να παραμείνει εκεί, γιατί η πίεση και οι προσδοκίες είναι περισσότερες. Ο κόσμος περιμένει αρκετά από εμένα. Αυτό είναι που μου δίνει τροφή και πείσμα. Θα προσπαθώ ολοένα και περισσότερο τώρα, που αυτή η μεγάλη πρόκληση επέστρεψε πίσω. Αυτός ο μεγάλος θρύλος της ιστιοπλοΐας. Με ικανοποιεί γιατί η πρόκληση είναι μεγαλύτερη για μένα. Στον αθλητισμό πρέπει να υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις για να αγωνίζεται». «Για το εάν η χρονιά είναι πετυχημένη. «Η χρονιά είναι πετυχημένη. Θα δούμε ξανά όλους τους αγώνες, πως πήγαμε τι ήταν σωστό και τι λάθος. Να πάρουμε τα θετικά στοιχεία και να αφήσουμε τα αρνητικά. Να κάνουμε σωστό προγραμματισμό για το μέλλον. Τώρα χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και μετά αρχίζω προετοιμασία. Η καινούργια σεζόν βρίσκεται ήδη στην πόρτα και χτυπά. Το 2014 δεν είναι μακριά». Τον συγχαίρει η ΚΙΟ Άλλη μια επιτυχία παγκόσμιας εμβέλειας χάρισε στον Κυπριακό Αθλητισμό, ο Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης, αποδεικνύοντας ξανά τις μεγάλες δυνατότητες του, προβάλλοντας παράλληλα την Κυπριακή ιστιοπλοΐα, αλλά και την Κύπρο γενικότερα. Η νέα διεθνής επιτυχία του Παύλου Κοντίδη σημειώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Standard Ανδρών 2013 που έγινε στο Ομάν, όπου ο Κύπριος αθλητής κατέκτησε πανηγυρικά τη δεύτερη θέση. Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, συγχαίρουν θερμότατα τον Παύλο Κοντίδη, την οικογένεια του και όλη την προπονητική του ομάδα, για τη νέα αυτή μεγάλη επιτυχία και του εύχονται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη διαδρομή του.
Ο ΚΟΑ για Κοντίδη Ο Ολυμπιονίκης μας στην Ιστιοπλοΐα Παύλος Κοντίδης χάρισε ακόμη μια διεθνή επιτυχία στον Κυπριακό Αθλητισμό, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Ο Παύλος Κοντίδης σε μια νέα επίδειξη σταθερότητας, αγωνιστικής συνέπειας και θαυμαστής αυτοσυγκέντρωσης, πήρε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser Standard ανδρών 2013, που έγινε στο Ομάν και υπενθύμισε με έμφαση την περίοπτη θέση που κατέχει στο χώρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συγχαίρει θερμά τον Παύλο Κοντίδη για τη νέα του διεθνή επιτυχία, που καταξιώνει τον ίδιο στην κορυφή της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας, αλλά προβάλλει συνάμα και τον Κυπριακό Αθλητισμό και τη χώρα μας στον Διεθνή αθλητικό χώρο. Ο ΚΟΑ στηρίζει και υποστηρίζει τις αγωνιστικές προσπάθειες του Παύλου Κοτνίδη, που επιχορηγείται από τον Οργανισμό, μέσα από τους τακτικούς προϋπολογισμούς της Ομοσπονδίας, καθώς και από το Σχέδιο Υψηλής Επίδοσης. Ο Οργανισμός εύχεται στον Παύλο Κοντίδη ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, ενώ συγχαίρει επίσης θερμά την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, και τον προπονητή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: